Které rostliny v zahradě mají léčivé účinky?
Zajímalo by mě, jestli někdo neví, jaké rostliny si můžu zasadit do zahrady, které mají léčivé účinky. Četl jsem, že spousta běžných bylinek a rostlin může pomoci s různými zdravotními problémy, ale nejsem si jistý, které z nich jsou opravdu efektivní a snadné na pěstování. Rád bych věděl, jestli je nějaká rostlina, která může pomoci třeba při nachlazení nebo na trávení, nebo co byste doporučili na stres a úzkost. Přemýšlím o tom, že bych si chtěl udělat malou bylinkovou zahrádku, ale potřebuji tipy na to, co se hodí do našeho podnebí. Taky mě zajímá, jestli je potřeba nějaká speciální péče o tyto rostliny nebo jestli jsou to všechno nenáročné „plevele“. A víte o nějakých rostlinách, které se dají snadno vypěstovat i v květináčích? Nebo jestli je pravda, že některé z těchto léčivých rostlin mají i hezké květy a mohou ozdobit zahradu? Vím, že existují třeba levandule nebo šalvěj, ale co dalšího bych mohl zkusit? Vůbec se v tom nevyznám a rád bych začal s něčím jednoduchým a příjemným. Díky za všechny rady!