Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty jsou nejodolnější pro začátečníky?

Jaké sukulenty jsou nejodolnější pro začátečníky?

Zajímalo by mě, které sukulenty jsou považovány za nejodolnější a nejjednodušší na pěstování, zvlášť pro někoho, kdo teprve začíná a nemá moc zkušeností. Přemýšlím o tom, že bych si chtěl pořídit pár rostlin do bytu, ale bojím se, že je nedokážu udržet při životě. Slyšel jsem, že některé druhy sukulentů jsou velmi nenáročné a dokážou přežít i v méně ideálních podmínkách. Mohli byste mi doporučit konkrétní druhy, které by měly vysokou šanci na přežití i v domácnostech s nízkou vlhkostí a občasným zapomněním na zalévání? O jakých rostlinách mluvíte vy, pokud jde o snadnou péči a odolnost? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké tipy na správnou péči o tyto sukulenty, abych se vyhnul častým chybám, které dělají začátečníci. Rád bych se vyhnul zbytečným problémům a získal rostliny, které mi budou dělat radost bez toho, abych musel trávit hodiny jejich péčí. Jaké sukulenty byste doporučili pro úplné nováčky? Díky za vaše rady!

152 slov
1.5 minut čtení
4. 3. 2023
Nikola Němcová

Pokud jsi začátečník, tak doporučuji pár sukulentů, co zvládnou i lehce podmínky. Například aloe vera je skvělá volba, je to celkem odolná rostlina a navíc má i léčivé vlastnosti. Pak tu máme třeba echeverii, je krásná a taky se o ní dobře stará. Další super variantou je jade plant (Crassula ovata), ta prý přitahuje štěstí a je fakt nenáročná.

Zalévání moc neřeš, stačí jednou za 2-3 týdny, pokud máš v pokoji nižší vlhkost. Hlavně dej pozor na to, aby stály v květináči s dobrým odtokem, jinak uhynou na přelévání. Co se týče světla, většina sukulentů má ráda slunce, tak je dej k oknu, ale ne na přímé slunce celé odpoledne, aby se nespálily.

Takže v podstatě – málo vody, dostatek světla a budeš v pohodě. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
29. 11. 2024
Helena Zemanová

Zdar, pro začátečníky jsou super třeba tyhle sukulenty. Echeverie jsou pěkný a fakt odolný, a taky je snadno sehnat. Pak je tu Haworthia, ta snese málo světla a zalévání zvládneš tak jednou za měsíc. Zkuste i Aloe Vera, to je klasika - zdravá a vydrží hodně. Sice to vypadá, že potřebují sluníčko, ale zvládnou i stinnější místa.

Co se týče péče, tak hlavně ne přelívat! To je největší killer. Nech je pořádně oschnout mezi zaléváníma a dej jim dobrou zem na sukulenty. Jinak jsou fakt nenáročný, takže se neboj, že bys to nezvládl. Důležité je mít dobré okno nebo místo s dostatkem světla, ale jinak si poradí. Takže klidně do toho jdi!

112 slov
1.1 minut čtení
7. 7. 2024
Jaroslava Hradilová
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Krok za krokem: Jak sestavit harmonickou zahradní kompoziciObjevte, jak plánovat a vybírat rostliny pro dokonalou zahradní kompozici.
1000 slov
10 minut čtení
18. 1. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky