Jak moc světlo ovlivňuje barvy koleusů?
Přemýšlím o tom, jak moc světlo ovlivňuje barvy koleusů. Mám několik rostlin a jejich barvy mi připadají s každým ročním obdobím trochu jiné. Když je slunečno, vypadají živěji, ale když je zamračeno nebo když je zima a málo světla, tak se zdá, že vyblednou. Zajímalo by mě, jestli je to normální, nebo by měly mít stále stejnou barvu bez ohledu na světelné podmínky. Jak důležité je pro ně to sluneční světlo? Mohou se barvy změnit i v závislosti na typu osvětlení, které používám doma? Když je dám blíž k oknu, budou mít intenzivnější barvy než ty, co jsou dál od světla? Měl bych je chtít umístit na místo s více přímým slunečním svitem nebo spíše do polostínu? A co třeba umělé osvětlení – má nějaký vliv na to, jak budou koleusy vypadat? Možná má i složení půdy nebo zálivka nějaký vliv na to, jak se barvy vyvíjejí? Jak často bych měl měnit místo jejich pěstování a jestli se jich to vůbec dotkne? Rád bych věděl víc o tom, jakým způsobem můžu ovlivnit vzhled svých rostlin a co všechno by mohlo hrát roli v tom, jak budou koleusy vypadat. Díky moc za rady!