Meskalin.cz/Fórum/Můžu sukulenty zalévat vodou z kohoutku?

Můžu sukulenty zalévat vodou z kohoutku?

Zdravím všechny pěstitele sukulentů a milovníky rostlin! Mám takový dotaz ohledně zalévání mých milovaných sukulentů. Určitě víte, že tyto rostlinky jsou skvělé pro začátečníky, protože se o ně dá snadno pečovat, ale zajímá mě, zda je v pořádku používat vodu z kohoutku na jejich zalévání. Vím, že voda z kohoutku může obsahovat různé chemikálie, jako je chlor nebo minerály, a obávám se, že by to mohlo těm mým malým zeleným kamarádům uškodit. Jaké máte zkušenosti s tímto? Používáte vodu z kohoutku, nebo se raději přikláníte k dešťové vodě nebo jiným alternativám? Slyšel jsem, že někteří lidé nechávají vodu z kohoutku odstát, aby se vyrovnala s chlorovými látkami. Je to dobrý nápad? Jak moc je důležité mít kvalitní vodu pro to, aby sukulenty prospívaly a byly zdravé? Mám pocit, že je to klíčové pro jejich růst, ale rád bych znal názory ostatních. Díky za jakékoli tipy nebo rady!

147 slov
1.5 minut čtení
27. 10. 2024
Viktor Machač

S vodou z kohoutku to jde, ale záleží na kvalitě. Někteří lidi to dělají a mají sukulenty v pohodě, jiní radši používají dešťovku nebo filtrovanou vodu, aby se vyhnuli chemikáliím. Pokud máš chlorovanou vodu, tak je fajn ji nechat odstát aspoň 24 hodin, aby se ten chlor vyprchal. Taky si dej pozor na tvrdost vody, moc minerálů může sukulentům škodit. Osobně jsem zatím používal kohoutkovou a zatím žijou, ale občas je zalévám dešťovkou, když ji mám. Lepší než nic, ale nejlepší je asi najít to, co funguje právě pro tebe a tvoje rostlinky.

93 slov
0.9 minut čtení
19. 9. 2024
Vojtěch Světlík

Sukulentům voda z kohoutku neublíží, pokud ji používáš v rozumné míře. Měj na paměti, že může obsahovat chlor a nějaké minerály, ale většina sukulentů to zvládne. Pokud chceš být opatrný, klidně ji nech odstát na den nebo dva, tím se ten chlor vyvětrá. Jinak dešťová voda je super, protože je měkká a bez chemikálií. Ale hlavně nezapomeň, sukulenty nesnáší přemokření, takže radši zalévej méně než víc. Kvalitní voda je fajn, ale důležitější je správný substrát a drenáž. Držím palce s pěstováním!

81 slov
0.8 minut čtení
25. 11. 2024
Petra Klímová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty pro začátečníky
Jak správně zalévat sukulenty: Co potřebujete vědětPraktické rady a tipy, jak správně zalévat sukulenty, aby prosperovaly a nezahynuly. Zjistěte, jak na to, aby vaše rostliny byly zdravé a krásné!
1000 slov
10 minut čtení
10. 11. 2023
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky