Meskalin.cz/Fórum/Můžu zalévat sukulenty vodou z kohoutku?

Můžu zalévat sukulenty vodou z kohoutku?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám takový dotaz ohledně zavlažování našich zelených kamarádů. Čím víc se o sukulenty zajímám, tím víc informací nacházím a občas jsem z toho docela zmatený. Takže bych chtěl vědět, jestli je v pořádku zalévat sukulenty vodou z kohoutku. Někteří lidé říkají, že to může být problém kvůli chlóru nebo jiným chemikáliím, co ve vodě jsou, a že by to mohlo škodit těm našim rostlinkám. Jiní zase říkají, že když je voda odstátá, tak už je to v pohodě a že těm sukulentům to vůbec nevadí. Co vy na to? Máte s tím nějaké zkušenosti? Jakou vodu používáte vy? Mám doma pár druhů a chci, aby rostly zdravě a hezky se vyvíjely, ale nevím, jaký je nejlepší způsob péče o ně. Zda se mám bát zalévat je vodou z kohoutku nebo jestli se tím nic nepokazí. Podělte se prosím o své názory a rady. Děkuji!

150 slov
1.5 minut čtení
22. 7. 2024
Radka Macková

Odpovídám na tvůj dotaz, jak to vidím. Voda z kohoutku většinou můžeš používat, ale záleží na tom, co v ní je. V některých městech maj dost chlóru a jiných chemikálií, což může sukulentům vadit. Je dobrý nechat vodu odstát pár hodin nebo i přes noc, to by mělo pomoct vyvětrat chlór. Mně to tak funguje a rostliny zatím v pohodě. Ale pokud máš pocit, že kvalita vody je špatná nebo tvoje rostliny reagují divně, můžeš zkusit dešťovou vodu nebo filtrovanou. Každopádně, nezapomeň, že sukulenty nemají rády přemokření, tak si dej pozor na to, jak často je zaléváš!

97 slov
1 minut čtení
3. 7. 2024
Jitka Skálová

Zalévání sukulentů vodou z kohoutku je docela běžný dotaz a názory se dost liší. Když ji necháš odstát pár hodin nebo přes noc, většina problémů s chlórem a dalšími chemikáliemi by se měla vyřešit. Osobně používám vodu z kohoutku a moje sukulenty to zatím zvládají v pohodě. Ale pokud máš hodně citlivé druhy, tak bych doporučil buď tu vodu filtrovat, nebo raději použít dešťovku, pokud máš možnost. Kdybys měl nějaké konkrétní rostliny, co bys chtěl zachránit, dej vědět. Jinak platí zásada, že méně je někdy víc – tak zalévej opatrně!

90 slov
0.9 minut čtení
9. 8. 2024
Magdaléna Říhová
Meskalin.cz/Články/Sukulenty pro začátečníky
Jak správně zalévat sukulenty: Co potřebujete vědětPraktické rady a tipy, jak správně zalévat sukulenty, aby prosperovaly a nezahynuly. Zjistěte, jak na to, aby vaše rostliny byly zdravé a krásné!
1000 slov
10 minut čtení
10. 11. 2023
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky