Jaké přípravky na ochranu rostlin mohu použít při hydroponii?
Mám takový dotaz ohledně hydroponie, protože se snažím dostat do pěstování rostlin bez půdy a chci mít jistotu, že moje rostlinky budou zdravé a silné. Zajímalo by mě, jaké přípravky na ochranu rostlin jsou vhodné při této metodě pěstování. Vím, že v klasickém pěstování používáme různé chemikálie a postřiky, ale jak je to u hydroponie? Můžu použít stejné produkty, nebo je potřeba dávat pozor na něco speciálního? Hlavně se obávám, že by mi mohly chemikálie poškodit kořenový systém, když je vše v živném roztoku. Také bych chtěl vědět, jestli existují nějaké přírodní alternativy, které by byly šetrnější k rostlinám a současně efektivní proti škůdcům nebo plísním. Jaké máte zkušenosti s různými přípravky? A co třeba bio přípravky? Fungují opravdu stejně dobře jako syntetické? Jsem si vědom toho, že každá rostlina může vyžadovat jiný přístup, ale chtěl bych mít přehled o tom, co všechno lze použít, abych se vyhnul zbytečným problémům a nezdarům. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně konkrétních značek nebo typů přípravků, budu moc rád! Díky moc za jakékoli rady.