Co dělat, když rostliny žloutnou?
Nedávno jsem si všimla, že některé moje rostlinky začínají žloutnout a vůbec nevím, co s tím. Mám doma pár kaktusů a několik sukulentů, které jsem si pořídila na jaře, ale teď se zdá, že něco není v pořádku. Zvlášť u jednoho z mých milovaných sukulentů se listy zbarvily do žluta a já jsem úplně bezradná. Nechci, aby mi umřel, tak jsem začala hledat, co by mohlo být příčinou. Může to být třeba problém s zaléváním? Přemýšlela jsem, jestli není moc vody nebo naopak málo. Možná mají i špatnou půdu? Předtím jsem je přesadila do nového květináče a nejsem si jistá, jestli jsem vybrala tu správnou směs. Také mě napadlo, jestli jim chybí živiny, nebo jestli nejsou napadené nějakým škůdcem. Vzpomínám si, že jsem četla něco o houbách a plísních, ale nevím, jak to poznat. Je to normální, že rostliny žloutnou? Jak to mohu napravit? Co byste doporučili jako první krok? A co třeba hnojení, kdy je nejlepší doběh na hnojení sukulentů? Taky mě zajímá, jestli by mohly mít nějaký problém s osvětlením – možná je moc slunce nebo naopak málo? Ráda bych se dozvěděla od někoho zkušenějšího, co všechno může způsobovat tohle žloutnutí a jak bych měla správně pečovat o své rostliny. Mám strach je ztratit.