Jak zabránit plísním v hydroponii?
Hydroponie je skvělý způsob, jak pěstovat rostliny bez půdy, ale mám problém s plísněmi. Nechápu, jak se to může dít, když přece nemám žádnou půdu, kde by se mohly množit. Snažím se dodržovat všechny ty správné postupy a udržovat vodu čistou, ale i tak se občas objeví nějaká ta plíseň. Chtěl bych se zeptat, co vlastně dělám špatně? Možná je to tím, že mám příliš vysokou vlhkost? Nebo je to tím, že moje osvětlení není ideální? Jaké máte zkušenosti s bojem proti těmto potížím? Vím, že existují různé metody a preventivní opatření, ale nevím, co by pro mě mohlo fungovat nejlíp. Zajímalo by mě také, jestli někdo používá nějaké přírodní prostředky na ochranu rostlin před plísněmi. Ještě jsem slyšel o různých chemických přípravcích, ale nejsem si jistý, jestli chci do svého pěstování cpát něco umělého. Také bych rád věděl, jak často by se měly kontrolovat rostliny na příznaky plísní a co vlastně dělat, když už je najdu. Jaké jsou nejlepší tipy a triky pro prevenci plísní v hydroponických systémech? Díky moc za jakékoli rady a tipy!