Jak hnojit kaktusy v zimě?
Když se blíží zima, většina lidí si začíná lámat hlavu nad tím, jak správně pečovat o své rostliny, zejména o kaktusy. Vím, že kaktusy jsou v zimě ve spánku, ale co když bych chtěl vědět, jak to ovlivňuje hnojení? Jak často se v zimě hnojí kaktusy a jaké hnojivo je pro ně nejlepší? Je třeba nějak změnit množství nebo koncentraci? Existují nějaké speciální tipy na hnojení, které by mohly pomoci, aby mé kaktusy přežily zimu v co nejlepší kondici? Měl bych používat tekuté hnojivo nebo raději granule? A co když jsem zapomněl na hnojení na podzim, je to už definitivní konec pro moje rostliny? Odpovídá to faktu, že kaktusy potřebují během zimního období minimum živin? Jak moc se liší potřeby různých druhů kaktusů? Je to pravda, že některé druhy vůbec nepotřebují hnojení v zimě? Jak to vlastně funguje s osvětlením a vlhkostí v kombinaci s hnojením? Jak zabezpečit, aby se moje kaktusy na jaře probudily a začaly růst po tomhle zimním klidu? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak správně přistupovat k péči o své oblíbené kaktusy v této chladnější části roku. Každý tip by byl užitečný!