Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo použít pro kaktusy během zimy?

Jaké hnojivo použít pro kaktusy během zimy?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jaké hnojivo byste doporučili pro kaktusy v zimním období. Vím, že většina lidí říká, že během zimy by se kaktusy měly hnojit méně, nebo dokonce vůbec, ale já si nejsem jistá, jestli to platí pro všechny druhy. A co když mám nějaké speciální kaktusy, které možná potřebují víc živin? Jaké konkrétní hnojivo je nejlepší použít? Máte zkušenosti s nějakým přípravkem, který pomáhá udržet kaktusy v dobré kondici i během těchto chladnějších měsíců? Chtěla bych se vyhnout špatným rozhodnutím a nechci, aby mi kaktusy v zimě uhynuly. Mám také obavy, že pokud je budu hnojit příliš silně, tak je to může spíš poškodit než prospět. Jaký je váš názor na hnojení během zimy? Měli byste nějaké tipy na koncentraci nebo frekvenci hnojení pro různé druhy kaktusů? Děkuji moc za všechny rady a zkušenosti, které mi můžete poskytnout!

142 slov
1.4 minut čtení
13. 1. 2025
František Prokop

Takže, hnojení kaktusů v zimě je fakt takový oříšek. Většina lidí ti řekne, že hnojit bys neměla, protože kaktusy v zimě spí a nepotřebují tolik živin. Ale pokud máš nějaké speciální druhy, co třeba rostou i v zimě, tak bych to zkusila s hodně slabým hnojivem, třeba 1/4 doporučené koncentrace. Použij nějaké tekuté hnojivo pro kaktusy, co má víc draslíku a fosforu, ale opatrně. Zkus hnojit jednou za měsíc maximálně. Můžeš si taky dát pozor na to, jak reagují – jestli zestárnou nebo se začnou kroutit, tak radši přestaň. Ale fakt, většinou je nejlepší je nechat na pokoji a počkat na jaro. Kaktusy si rády odpočinou! Tak držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
19. 10. 2021
Filip Slavík

Co se hnojení kaktusů v zimě týče, většina lidí ti určitě řekne, že bys měla být opatrná. V zimním období většina kaktusů spí nebo má výrazně pomalejší růst, takže hnojit bys měla jen tak lehce, pokud vůbec. Pokud máš nějaký speciální druh, co roste i v zimě, tak bych to prozkoumala. Obecně se doporučuje používat hnojivo s nižší koncentrací, třeba nějaké tekuté, co je určené přímo na kaktusy. Ale fakt jen občas, třeba jednou za měsíc a dost vody, aby se to nezhustilo. Jinak bych se bála přehnojení, to by jim mohlo ublížit víc než prospět. Takže radši míň než víc. Hodně štěstí s tvými kaktusy!

106 slov
1.1 minut čtení
3. 5. 2023
Matěj Kolman
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Hnojení kaktusů v zimním období: Co vědět?Zajímavý a informativní článek o tom, jak správně hnojit kaktusy v zimě. Zjistěte, jak upravit péči o tyto fascinující rostliny během chladných měsíců...
1000 slov
10 minut čtení
28. 2. 2020
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky