Jaké hnojivo je lepší pro kaktusy, organické nebo minerální?
Zajímalo by mě, jaký typ hnojiva preferujete pro pěstování kaktusů. Vím, že existují organická hnojiva, která jsou přírodní a šetrná k životnímu prostředí, ale také minerální hnojiva, která mohou poskytnout rychlejší výsledky. Jaké máte zkušenosti s těmito dvěma typy? Které hnojivo lépe prospívá kaktusům a pomáhá jim růst? Slyšel jsem, že organická hnojiva mohou zlepšit kvalitu půdy a podporovat zdravý ekosystém v květináčích, zatímco minerální hnojiva mohou dodat rostlinám důležité živiny rychleji. Je těžké se rozhodnout, co je pro kaktusy to pravé. Měli byste raději používat organické hnojivo, které může být pomalejší v účinnosti, ale je přirozenější? Nebo jsou minerální hnojiva ideální volbou pro ty, kteří chtějí vidět rychlé výsledky? Jak často a v jakých množstvích hnojujete své kaktusy? Jaké konkrétní značky nebo směsi doporučujete? A co třeba kombinace obou typů? Mám pocit, že se v tom trochu ztrácím a rád bych slyšel vaše názory a tipy. Co si myslíte o tomto tématu? Jaké jsou vaše osvědčené metody v péči o kaktusy?