Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je lepší pro kaktusy, organické nebo minerální?

Jaké hnojivo je lepší pro kaktusy, organické nebo minerální?

Zajímalo by mě, jaké hnojivo je pro kaktusy nejlepší. Často jsem slyšel, že organické hnojivo je šetrnější a přírodnější volba, ale na druhou stranu, minerální hnojiva údajně poskytují rychlejší výsledky a jsou snadno dostupná. Mám pár kaktusů doma a chtěl bych je podpořit v růstu, ale zároveň se bojím, abych je nepřehnojil a neublížil jim. Jaké máte zkušenosti s používáním těchto dvou typů hnojiv? Které z nich lépe prospívá kaktusům? Všude čtu různé názory a rady, tak bych rád znal i váš pohled na věc. Je lepší používat nějaké speciální směsi určené přímo pro kaktusy, nebo mohu použít standardní hnojivo? A co se týče frekvence hnojení, jak často by se to mělo dělat? Rád bych také věděl, jestli je lepší hnojit během vegetačního období nebo i v zimě. Díky za jakékoli tipy a rady!

134 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2022
Štěpán Pech

Zdravím, co se týče hnojiv pro kaktusy, tak bych to viděl takhle. Organické hnojivo je fajn, protože je šetrnější a postupně se uvolňuje, takže se dá říct, že je to přírodní volba. Na druhou stranu minerální hnojiva ti dají rychlejší výsledky, což může být fajn, když chceš vidět pokrok. Osobně jsem používal speciální směsi přímo pro kaktusy a fungovalo to dobře. Kaktusy nemají rádi přehnojení, takže radši míň než víc. Hnojit bych doporučoval během vegetačního období, což je jaro a léto, v zimě většinou hnojení vynechávám. Frekvence? Tak jednou za měsíc by mohlo stačit, ale radši si pohlídej, jak na to reagují. Pokud budou mít žloutnoucí barvu nebo nějaké jiné problémy, zkus hnojení omezit. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
20. 8. 2024
Šárka Valentová

Kaktusy mají docela specifické potřeby, takže volba hnojiva je důležitá. Osobně jsem měl dobré zkušenosti s minerálními hnojivy, protože dodávají rychlé výsledky. Kaktusy to většinou ocení, protože potřebují živiny během vegetačního období. Ale musíš dávat pozor na koncentraci – raději ředěné než přehnojené. Organické hnojivo je fajn, pokud chceš něco přírodního, ale může to trvat déle, než se projeví účinky.

Doporučuji hledat speciální hnojiva pro kaktusy – většinou jsou udělaná tak, aby vyhovovala jejich potřebám. Frekvence hnojení? Tak jednou za měsíc během jara a léta stačí. V zimě bych to nedělal vůbec, kaktusy mají klidové období a nepotřebují tolik živin. Takže shrnuto: minerální hnojivo v menší koncentraci během vegetace a radši nic v zimě.

113 slov
1.1 minut čtení
4. 2. 2021
Vojtěch Roubal
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Organická vs. minerální hnojiva: Které je pro kaktusy lepší?Přečtěte si, jaké hnojivo je ideální pro vaše kaktusy a sukulenty. Porovnáme organická a minerální hnojiva, abyste si mohli vybrat to nejlepší!
1000 slov
10 minut čtení
18. 6. 2020
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky