Jak dlouho sušit byliny, aby neztratily chuť?
Když se člověk rozhodne sušit byliny, aby je mohl používat v kuchyni nebo třeba na čaj, tak se občas přistihne, že neví, jak dlouho vlastně ty bylinky sušit. Mám rád aromatické byliny a chci si uchovat jejich chuť i vůni, ale když je nechám sušit příliš dlouho, bojím se, že o ten skvělý zážitek přijdu. Může mi někdo poradit, jaký je vlastně ideální čas na sušení bylin? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické metody nebo tipy, jak správně bylinky ustřihnout a pak je usušit tak, aby si uchovaly to nejlepší ze sebe. Třeba jestli je lepší je sušit pomalu při nižších teplotách nebo naopak rychleji na teplém vzduchu. A co třeba různé druhy bylin? Někde jsem slyšel, že některé bylinky jako bazalka nebo tymián potřebují kratší dobu sušení než jiné jako třeba šalvěj nebo rozmarýn. Jak to tedy funguje? Jak poznám, že jsou bylinky dostatečně suché a připravené k uskladnění? Děkuju všem za rady a tipy.