Jak poznám, že jsou bylinky dostatečně usušené?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznám, že jsou bylinky dostatečně usušené, abych je mohla použít do svých pokrmů nebo na čaj. Mám doma pár bylinek, které jsem si nasbírala na jaře a teď je suším. Pomyslela jsem si, že to nebude nic složitého, ale teď, když se na ně dívám, tak si nejsem jistá. Například, jestli mají být křehké na dotek nebo jestli se musí snadno rozpadat. Občas jsem slyšela, že bylinky by měly mít intenzivní vůni, ale co když vůni cítím i při sušení? Jaký je nejlepší způsob, jak to ověřit? Mám je třeba zkoušet drtit mezi prsty nebo se dívat na barvu listů? A co když vypadají krásně zeleně, ale stejně tam může být nějaká vlhkost? Jak poznám, že už neobsahují žádnou vlhkost a že se mi pak nezkazí? Je lepší je sušit na slunci nebo v suchu a ve tmě? Chtěla bych mít jistotu, že moje bylinky jsou kvalitní a připravené na použití. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní druhy bylinek, u kterých je třeba dávat zvlášť pozor. Ráda bych se poučila od zkušenějších pěstitelů a sběračů bylin. Co myslíte?