Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je lepší pro sukulenty, organické nebo minerální?

Jaké hnojivo je lepší pro sukulenty, organické nebo minerální?

V poslední době se hodně zajímám o pěstování sukulentů a narazil jsem na otázku, která mi nedá spát. Vím, že hnojení je pro zdravý růst rostlin velmi důležité, ale nevím, jestli je lepší používat organická hnojiva nebo minerální. Slyšel jsem, že sukulenty mají specifické potřeby a možná by jedno z těchto hnojiv mohlo být pro ně vhodnější než to druhé. Zajímalo by mě, jaký máte názor na tuto problematiku. Uvažoval jsem o tom, že organická hnojiva jsou šetrnější k životnímu prostředí a mohou poskytnout rostlinám potřebné živiny přirozeným způsobem. Na druhou stranu jsem slyšel, že minerální hnojiva mohou rychleji dodat potřebné živiny a jsou často více koncentrovaná, což by mohlo být pro sukulenty výhodné. Jaké zkušenosti máte s těmito typy hnojiv? Používáte někdo kombinaci obou nebo dáváte přednost jednomu druhu? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, protože chci mít své sukulenty v co nejlepší kondici. Co myslíte, co by pro ně bylo nejlepší?

154 slov
1.5 minut čtení
13. 7. 2024
Matěj Průcha

Takže, já bych řekl, že pro sukulenty je fakt lepší jít spíš s organickým hnojivem. Dávají to pomalu a sukulenty to mají rády, protože nemají rády přehnojení. S minerálním se lehko dáš do problémů, když to přeženeš, tak to může spálit kořeny. Organické hnojivo je šetrnější a dodává živiny postupně, což je pro tyhle rostliny ideální. Ale zase chápu, že někomu vyhovuje rychlejší efekt minerálních hnojiv. Zkoušel jsem oba způsoby a s organickým mám lepší výsledky. Takže doporučuji zkusit organiku a uvidíš, jak se ti sukulenty rozrůstají.

87 slov
0.9 minut čtení
29. 11. 2024
Dana Vejvodová

Hnojení sukulentů je celkem specifická záležitost. Osobně bych doporučil spíš minerální hnojiva, protože rychle dodají živiny a sukulenty po nich fakt pěkně rostou. Organická hnojiva jsou šetrná k přírodě, ale třeba se nerozloží tak rychle, jak bychom chtěli. Sukulenty moc vody nepotřebují, takže rychlé vstřebání živin je pro ně klíčové. Zkoušel jsem i kombinaci – trošku organického hnojiva na začátku sezony a pak minerální během růstového období, ale to už záleží na tom, jak moc chceš experimentovat. V každým případě je dobrý dávat pozor na to, aby si to nepřehnal s hnojením, jinak můžou trpět."

95 slov
1 minut čtení
12. 12. 2024
Věra Špačková
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Srovnání hnojiv: Organická versus minerální hnojiva pro sukulentyPodívejte se na výhody a nevýhody organických a minerálních hnojiv pro sukulenty a zjistěte, jak vybrat to nejlepší pro vaše rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
22. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky