Meskalin.cz/Fórum/Kdy a jak často hnojit sukulenty s organickým hnojivem?

Kdy a jak často hnojit sukulenty s organickým hnojivem?

Chtěl bych se zeptat na hnojení sukulentů, protože jsem si nedávno pořídil pár nových rostlin a chci, aby měly co nejlepší podmínky. Používám organická hnojiva, ale nejsem si jistý, kdy a jak často bych je měl aplikovat. Myslím, že jsem někde slyšel, že by se to mělo dělat jen v určitém období roku, ale jaké to období vlastně je? Je lepší hnojit v létě, nebo i v zimě? A co frekvence – stačí jednou za měsíc, nebo by to mělo být častěji? Také by mě zajímalo, jestli je nějaký konkrétní typ organického hnojiva lepší než jiný pro sukulenty. Jaké máte zkušenosti s hnojením? Zda se vám osvědčilo něco konkrétního? Budu rád za všechny rady a tipy, protože chci mít své sukulenty zdravé a krásné. Díky předem!

126 slov
1.3 minut čtení
5. 11. 2024
Barbora Charvátová

Hnojení sukulentů organickým hnojivem je nejlepší dělat během vegetačního období, což je především na jaře a v létě. V zimě bych to nedoporučoval, protože většina sukulentů je v klidu a hnojení by mohlo spíš uškodit. Co se týče frekvence, tak jednou za měsíc je v pohodě. Můžeš to třeba trochu snížit, pokud máš rostliny v nižší intenzitě světla nebo chladnějších podmínkách. Organická hnojiva jako rybí emulze nebo kompostovaný guán jsou fajn, ale zkus si najít to, co funguje přímo pro tvoje rostliny. Osobně mám dobré zkušenosti s tekutými hnojivy, co se ředí s vodou. Hlavně to nepřehánět. Držím palce, ať ti rostliny krásně rostou!

104 slov
1 minut čtení
17. 1. 2025
Karel Štěpánek

Sukulenty hnojím hlavně na jaře a v létě, to je pro ně nejlepší období, když rostou. V zimě je lepší hnojení vynechat, protože většina sukulentů jde do klidového stavu a moc toho nepotřebují. Co se týče frekvence, tak jednou za měsíc by mělo stačit. Pokud máš organické hnojivo, tak třeba z rybího emulze nebo kompostové granule jsou fajn. Můžeš to klidně naředit ve vodě a zalévat tím. Důležité je nezapomínat na dobrý odtok, aby se ti sukulenty nepřelily. Takže spíš míň než víc s hnojivem, radši se zaměř na to, aby měly dobré světlo a správnou zálivku.

97 slov
1 minut čtení
18. 1. 2025
Jaroslava Jiránková
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Srovnání hnojiv: Organická versus minerální hnojiva pro sukulentyPodívejte se na výhody a nevýhody organických a minerálních hnojiv pro sukulenty a zjistěte, jak vybrat to nejlepší pro vaše rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
22. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky