Meskalin.cz/Fórum/Střídání minerálních a organických hnojiv u kaktusů

Střídání minerálních a organických hnojiv u kaktusů

Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám takový dotaz ohledně hnojení. Slyšel jsem, že existují různé typy hnojiv, jako jsou minerální a organická, a teď se mi v hlavě honí myšlenka, jestli je možné je střídat při pěstování kaktusů. Mám doma několik druhů a chci pro ně to nejlepší. Četl jsem, že minerální hnojiva dodávají rychle živiny, což je super pro růst, ale zase jsem slyšel, že organická hnojiva jsou šetrnější a pomáhají zlepšit strukturu půdy. Takže mě zajímá, jestli by to nemohlo být dobré kombinovat? Třeba použít minerální hnojivo v létě, když kaktusy rostou, a pak na podzim přejít na organické? Myslíte si, že by to mohlo mít nějaký vliv na zdraví rostlin? A co třeba dávkování? Mám strach, abych je nepřehnojil nebo nezpůsobil nějaké problémy. Jaké máte zkušenosti s tímto střídáním? Odpovědi od vás by mi moc pomohly, díky!

139 slov
1.4 minut čtení
1. 8. 2024
Lukáš Vyskočil

Jo, střídání minerálních a organických hnojiv pro kaktusy je fajn nápad. Minerální hnojiva fakt rychle dodají živiny, což je skvělý, když rostou. Ale jak říkáš, organická hnojiva ti zlepší strukturu půdy a dodají pomalejší uvolňování živin. Zkus to tak, jak říkáš – v létě minerální, když jsou kaktusy aktivní, a na podzim přejdi na organický. Pokud se bojíš přehnojení, tak raději dávkuj míň než víc a sleduj, jak na to kaktusy reagujou. Třeba jim to bude vyhovovat a budou zdravější! Každý kaktus je trochu jiný, tak se neboj experimentovat.

89 slov
0.9 minut čtení
25. 10. 2024
Nikola Palečková

Jasně, střídání minerálních a organických hnojiv je super nápad. Hlavně v létě, kdy kaktusy rostou, ti minerální hnojiva fakt pomohou s rychlým dodáním živin. Můžeš třeba zkusit hnojit každej měsíc minerálním a pak na podzim přejít na organické, to by mělo být fajn pro udržení dobré struktury půdy. Co se týče dávkování, tak určitě je lepší začít s menšími dávkami a sledovat, jak kaktusy reagují. Kdyby začaly žloutnout nebo se nějak divně tvářily, tak to chce ubrat. Obecně platí, že míň je víc. Držím palce, ať se ti daří!

89 slov
0.9 minut čtení
5. 10. 2024
Matěj Bureš
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Srovnání hnojiv: Organická versus minerální hnojiva pro sukulentyPodívejte se na výhody a nevýhody organických a minerálních hnojiv pro sukulenty a zjistěte, jak vybrat to nejlepší pro vaše rostliny.
1000 slov
10 minut čtení
22. 6. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky