Proč hnojit kaktusy a jak často?
Nedávno jsem se začal více zajímat o pěstování kaktusů a chtěl bych se zeptat, proč je vlastně důležité hnojit tyto fascinující rostliny. Slyšel jsem, že kaktusy potřebují určité živiny, ale jaké to jsou a co se stane, když je nedostanou? Jakým způsobem hnojivo ovlivňuje jejich růst a zdraví? A co se týče frekvence hnojení, jak často bych měl kaktusy hnojit, aby měly dostatek živin bez toho, aby došlo k přehnojení? Četl jsem, že během vegetačního období by to mohlo být jinak než v zimě, ale nevím přesně, jak na to. Napadá mě, jestli existují nějaké specifické tipy na hnojení, které by se daly uplatnit právě na různé druhy kaktusů. Ať už se jedná o ty menší nebo větší, přece jenom každý potřebuje jinou péči. Mohli byste mi prosím poradit, jaké druhy hnojiv jsou nejlepší pro kaktusy a jestli mám raději volit tekuté nebo granule? Zajímalo by mě také, jestli je možné použít domácí hnojiva nebo raději zůstat u těch komerčně vyráběných? Vím, že každá rostlina je jiná, ale byl bych rád za jakékoli tipy nebo rady. Děkuju.