Co dělat, když moje kaktusy schnou?
Mám doma pár kaktusů a teď jsem si všiml, že začínají schnout. Nejspíš se jim něco nelíbí, ale nevím, co přesně by to mohlo být. Mám je v květináči, který je vyrobený z nějaké hlíny, a myslím, že jsem je zalil tak 2 týdny zpátky. Možná jsem je zalil moc, nebo naopak málo? Jenže kaktusy prý potřebují hodně slunce a taky málo vody, tak nevím, jestli to není tím. Mám je na okně, ale přijde mi, že slunce tam svítí dostatečně. Kaktusy vypadají, jako by se stáhly a mají drobné hnědé skvrny na některých místech. Je možné, že jsou napadené nějakou nemocí nebo škůdci? Přitom jsem si je kupoval jako zdravé rostliny a vypadaly parádně. Snažím se o ně starat, jak nejlépe umím, ale zdá se mi, že i přes to to jde nějak dolů. Jak mám poznat, co dělám špatně? Může to být i tím, že mám v pokoji příliš nízkou vlhkost vzduchu? Nebo je to jenom náhoda a kaktusy prostě občas schnou i bez důvodu? Co bych měl udělat pro to, aby se mi kaktusy uzdravily? Je nějaká speciální péče nebo postupy, které bych mohl vyzkoušet? Vím, že každá rostlina má své specifické potřeby, ale nemůžu přijít na to, co konkrétně těm mým chybí. Děkuji za každou radu!