Meskalin.cz/Fórum/Jaký sukulent je nejlehčí na pěstování?

Jaký sukulent je nejlehčí na pěstování?

Mám takový menší dotaz ohledně pěstování sukulentů. Vím, že sukulenty jsou obecně známé svou odolností a nenáročností na péči, ale zajímalo by mě, který konkrétní druh je opravdu ten nejlehčí na pěstování. Jsem úplný začátečník a zatím jsem se moc neodvážil do něčeho složitějšího, takže bych rád začal s nějakým jednodušším kouskem, který by mi neudělal problém. Slyšel jsem, že některé sukulenty jako třeba Echeveria nebo Aloe Vera jsou celkem v pohodě, ale nevím, jestli to je pravda. Co když by mi to umřelo hned na začátku? To bych asi nedal. Jaké máte zkušenosti s pěstováním? Jaký druh byste doporučili pro někoho, kdo se teprve rozkoukává v tomhle úžasném světě rostlin? Můžete sem napsat také tipy na to, jak se o ně starat a co všechno potřebují? Rád bych se ujistil, že vyberu správnou rostlinku, abych se nakonec nezklamal a měl radost z pěstování. Díky moc!

146 slov
1.5 minut čtení
17. 12. 2024
Irena Dostálová

Tak jo, jestli jsi úplnej začátečník, doporučil bych ti třeba Haworthii. Je fakt nenáročná a skoro to ani neumře, pokud jí občas zaliješ. Pak je tu i Sedum, to je další skvělá volba, roste jako z vody a zvládne i sucho. Echeverie jsou taky super, ale ty potřebujou víc světla, takže na to bacha.

Co se týče péče, tak sukulenty potřebujou hodně slunce, tak je dej na okno. Co se týče zalévání, tak radši míň než víc – nech je oschnout mezi zalitíma. A hliník by měl mít dobrou drenáž, jinak ti to může uhnívat. Takže lehká hlína na sukulenty a nějaký květináč s dírama na dně.

Jinak si dávej pozor na plíseň a přehřívání, ale když se o ně postaráš aspoň trošku, tak ti vydrží. Hlavně se neboj experimentovat a učit se – to k pěstování patří!

138 slov
1.4 minut čtení
10. 1. 2025
Ladislav Strnad

Sukulentů je spousta a některé jsou fakt jednoduché na pěstování. Já bych ti doporučil třeba Kalanchoe nebo Haworthia. Obě zvládnou trochu zapomínání na zálivku a nepotřebují moc světla, ideální pro začátečníky. Echeverii jsou taky super, ale potřebují víc světla, jinak se vytahují. Aloe Vera je fajn, ale nesmíš ji přelít, to je u sukulentů fakt důležitý. Co se týče péče, tak dej pozor na drenážní otvor v květináči, aby se ti nestávala hniloba kořenů. Zálivku stačí jednou za týden nebo dvakrát, podle toho jak máš v bytě teplo. A hlavně, radši míň než víc – sukulenty fakt nesnáší mokro! Takže klidně začni s nějakým z těchhle a uvidíš, že to půjde. Pěstování sukulentů je fakt relax a brzy se do toho dostaneš.

122 slov
1.2 minut čtení
14. 12. 2024
Daniel Kraus
Meskalin.cz/Články/Sukulenty pro začátečníky
Nejlepší sukulenty pro úplné začátečníky: Jak začít s pěstováním těchto úžasných rostlinObjevte nejlepší sukulenty pro začátečníky. Tento článek vám představí odolné a snadno pěstovatelné sukulenty, které zvládne každý. Získejte užitečné ...
1000 slov
10 minut čtení
1. 4. 2024
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky