Měl bych v zimě měnit zalévání orchidejí?
Už nějakou dobu se snažím o pěstování orchidejí a musím říct, že je to pro mě naprosto fascinující záležitost. Zatímco v létě jsem měl pocit, že to jde skoro samo, s přicházející zimou mám čím dál větší obavy, jak správně zalévat. Mám doma několik různých druhů orchidejí a teď se začínám ptát, jestli bych měl změnit své zavedené postupy zalévání. V létě jsem je zaléval jednou týdně, ale slyšel jsem, že v zimě by se mělo zalévat méně často, protože orchideje jsou citlivé na nadměrnou vlhkost a mohou snadno uhynout. Jak to tedy vlastně je? Měl bych zkrátit intervaly mezi zaléváním, nebo snad dokonce použít jiný způsob zavlažování? Co třeba vodní mlžení? A co vlhkost vzduchu? Nechci, aby mi moje krásné květiny umřely, tak se snažím najít nejlepší způsob, jak o ně pečovat i v této chladnější části roku. Jaké máte zkušenosti vy? Je lepší počkat na to, až substrát úplně vyschne, nebo se mám řídit nějakými dalšími pravidly? Chtěl bych znát názory ostatních pěstitelů orchidejí. Děkuji za každou radu!