Meskalin.cz/Fórum/Jaké kaktusy přežijí v extrémním horku?

Jaké kaktusy přežijí v extrémním horku?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké speciální druhy kaktusů, které dokážou přežít v opravdu vysokých teplotách. Mám na mysli opravdu extrémní horko, třeba přes 40 stupňů Celsia, co jsem slyšel, tak některé kaktusy jsou na to jako stvořené. Rád bych věděl, jestli je možné pěstovat tyhle tvrdé rostliny venku na slunci celou sezónu, nebo jestli se musí chránit nějakým způsobem. Jaké konkrétní druhy byste doporučili pro teplé klima? Slyšel jsem o různých druzích jako jsou Echinocactus nebo Ferocactus, ale nevím, jestli to jsou ty správné volby. Když je venku takové horko, jaká je potřeba péče, co se týče zalévání nebo hnojení? A co takové sucho? Jak dobře tyto kaktusy snášejí nedostatek vody? Pokud máte nějaké zkušenosti s pěstováním kaktusů v extrémních podmínkách, budu rád za každý tip nebo radu. Díky!

130 slov
1.3 minut čtení
10. 9. 2024
Karel Baloun

No jasně, kaktusy jsou fakt super na horko. Ty, co zvládnou přes 40°C, jsou většinou z rodu Echinocactus a Ferocactus, jak jsi zmiňoval. Tyhle kaktusy jsou hodně odolný a dají se pěstovat venku celou sezónu bez problémů. Ale chce to je trochu hlídat, když je fakt vedro. Pokud mají dost slunce a sucho, tak se jim daří skvěle. Zálivka je důležitá, ale ne přehánět, stačí jednou za čas, když je úplně suchý. Hnojení taky není moc potřeba, tak dvakrát za rok, ať to nepřepálíš. Sucho snášejí výborně, klidně i měsíce bez vody zvládnou. Takže pokud chceš mít kaktusy venku na slunci, dej na ně pozor, ale jinak bys měl být v pohodě. Hlavně je dávej do dobře odvodněný půdy.

119 slov
1.2 minut čtení
26. 9. 2023
Šárka Brožová

Tak kaktusy jsou fakt super, když jde o horko. Mě osobně se osvědčily druhy jako Echinocactus a Ferocactus, co zmiňuješ, jsou skvělý, protože vydrží fakt vysoký teploty a slunce. Já mám taky pár Opuntia a Saguaro, co snášejí vedro jak nic. Na venkovní pěstování v horku je dobrý je dávat na místo, kde mají aspoň trošku stínu během největšího žáru, ale jinak klidně na plné slunce. Co se týče zalévání, tak tím to chce moc nepřehánět, stačí je zalít jednou za čas, hlavně když je sucho. Hnojit jsem zkoušel, ale spíš občas lehce. Tyhle rostliny milujou sucho, takže když zapomeneš na vodu, nic se neděje. Jenom pozor na příliš vlhké prostředí, to jim nesvědčí. Celkově je to docela easy, stačí dodržovat pár základních věcí a kaktusy to zvládnou.

128 slov
1.3 minut čtení
23. 10. 2024
Denisa Fučíková
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktusy s extrémními odolnostmi: Které druhy přežijí i v nehostinných podmínkách?Objevte fascinující svět kaktusů, jejichž odolnost a schopnost přežití v extrémních podmínkách vás určitě ohromí! Naučte se, jak pěstovat tyto úžasné ...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky