Meskalin.cz/Fórum/Které sukulenty jsou nejlepší na sucho?

Které sukulenty jsou nejlepší na sucho?

Jsem vášnivý milovník rostlin, ale mám dost často problém s tím, jak se starat o ty, které potřebují méně vody. Vím, že sukulenty jsou skvělou volbou pro lidi, kteří nemají moc času na pravidelnou zálivku nebo žijí v suchých oblastech. Rád bych se dozvěděl, které druhy sukulentů jsou nejlepší pro suché podmínky a jaké mají specifické požadavky na péči. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké zvláštní tipy pro jejich pěstování, co se týká osvětlení a substrátu. Je také dobré vědět, jestli se některé sukulenty lépe přizpůsobují chybějící vlhkosti než jiné. Třeba bych mohl začít s nějakými odolnějšími druhy, co by mi neprověřily nervy při každém zapomenutí na zalévání. Jaké má každý z těchto odolnějších sukulentů vlastnosti? A co takhle kombinace s jinými rostlinami? Mám doma spoustu slunečných míst a chtěl bych je maximálně využít. Vím, že nejsou všechny sukulenty stejné a některé mohou v suchu trpět, ale zajímalo by mě, které jsou prostě nejlepší volbou na suché místo. Prosím, sdílejte se mnou své zkušenosti a doporučení!

166 slov
1.7 minut čtení
12. 5. 2021
Žaneta Šebestová

Když hledáš sukulenty na sucho, tak jsou fajn třeba aloe vera, agáve nebo echeveria. Tyhle rostliny snesou málo vody a jsou fakt odolné. Aloe vera je navíc léčivá, takže bonus. Z pohledu péče, dej je na slunné místo, ideálně na okno, co dostává hodně světla. Substrát by měl být dobře propustný; kup si speciální směs na sukulenty nebo si to udělej s pískem a perlitěm. Zalévat se doporučuje maximálně jednou za dva týdny, ale radši zkontroluj substrát – když je suchý, tak teprve zalévat.

Pokud chceš kombinovat s jinými rostlinami, můžeš zkusit kaktusy, ti se snesou docela dobře. Hlavně ale dej pozor, aby měly podobné požadavky na světlo a vodu. Obecně platí, že čím víc slunce, tím líp pro sukulenty. Takže pokud máš slunečné místo, jdi do toho a zkus tyhle odolné druhy! Jedině si dej pozor na přelévání, to je jejich největší nepřítel.

144 slov
1.4 minut čtení
3. 2. 2024
Jindřich Mareš

Sukulenty jsou fakt skvělá volba, když nemáš moc času na zalévání. Zkus třeba aloe vera, to je docela nenáročné a zvládne sucho. Další dobrá volba je echeveria, ty mají hezké růžice a taky se s vodou nemazlí. Pak kaktusy, ty jsou asi nejlepší na suché podmínky, zvlášť ty malé. Tyhle rostliny většinou potřebují hodně slunce, tak je dej na okno nebo někam, kde mají dost světla. Co se týče substrátu, kup si nějaký speciální pro sukulenty nebo si udělej vlastní s pískem a perlitem, aby pěkně odvodňoval. Jinak si dej pozor na to, aby jsi je nezaléval moc často – jednou za pár týdnů je ideální. Můžeš je i kombinovat s jinými sukulenty, pokud mají podobné potřeby. Ale dej bacha na to, aby se navzájem neubližovali – některé druhy jsou citlivější než jiné. Jo a pokud máš slunečný prostor doma, určitě ho využij!

143 slov
1.4 minut čtení
14. 7. 2024
Michal Janeček
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktusy s extrémními odolnostmi: Které druhy přežijí i v nehostinných podmínkách?Objevte fascinující svět kaktusů, jejichž odolnost a schopnost přežití v extrémních podmínkách vás určitě ohromí! Naučte se, jak pěstovat tyto úžasné ...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky