Meskalin.cz/Fórum/Jaké kaktusy snesou hodně sucha?

Jaké kaktusy snesou hodně sucha?

Přemýšlím o tom, že bych si chtěl pořídit nějaké kaktusy do bytu, ale bojím se, že na ně nebudu mít moc času. Mám zkušenosti s různými rostlinami, ale kaktusy jsem nikdy neměl. Hlavně se chci ujistit, že vyberu takové druhy, které snesou dost sucha a nebudu je muset pořád zalévat, protože občas zapomenu na péči o rostliny. Zajímalo by mě, které konkrétní druhy kaktusů jsou nejodolnější a jaké mají požadavky na světlo a teplotu. Je třeba je příliš hnojit nebo je to úplně zbytečné? Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní kaktusy, které by byly vhodné pro začátečníka? Chtěl bych také vědět, jestli je pravda, že některé kaktusy dokonce prospívají v extrémním suchu a jaké jsou jejich specifické potřeby. Myslíte si, že by mi moji domácí mazlíčci mohli nějak uškodit? Rád bych se dozvěděl více o tom, co všechno je potřeba zvážit před tím, než si nějaký kaktus pořídím. Děkuju za každou radu!

152 slov
1.5 minut čtení
17. 2. 2023
Šárka Kolmanová

Když hledáš kaktusy, co snesou sucho a nevyžadují moc péče, tak určitě zkus Echinocactus nebo třeba Mammillaria. Tyhle druhy jsou fakt odolné a zvládnou i nižší zálivku. Co se týče světla, většina kaktusů má ráda hodně slunce, takže je dej k oknu. Teplota by neměla klesnout pod 10 stupňů, ale jinak jsou dost tolerantní. Hnojit můžeš, ale není to nutný, stačí jednou za sezónu na jaře. Jo, a pokud máš domácí mazlíčky, tak dávaj bacha na to, aby je nekousali, některé kaktusy mají trny a můžou být nebezpečný. Jinak si klidně pořiď kaktus, je to jednoduchý a s minimální údržbou.

100 slov
1 minut čtení
28. 1. 2022
Helena Šimůnková

Když chceš kaktusy, co snesou sucho, určitě zkus tyhle: Echinopsis, Mammillaria nebo třeba Opuntia. Ty jsou celkem odolný a když je zapomeneš zalít, tak to zvládnou. Většinou stačí je postavit na slunečné místo a zalévat jednou za měsíc nebo i méně v zimě. Hnojit se dá, ale není to nutný, tak jednou za sezónu nějaké kaktusové hnojivo by mohlo stačit. Co se týče péče, tak většinou kaktusy prosperují i v extrémním suchu, jen pozor na přelití! Domácí mazlíčci by ti je asi neměli zničit, ale dej pozor, některý kaktusy mají trny. Když si je pořídíš, tak se neboj, jsou fakt fajn pro začátečníky a zvládnou i občasnou zanedbanost. Tak hodně štěstí!

111 slov
1.1 minut čtení
12. 11. 2024
Barbora Charvátová
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktusy s extrémními odolnostmi: Které druhy přežijí i v nehostinných podmínkách?Objevte fascinující svět kaktusů, jejichž odolnost a schopnost přežití v extrémních podmínkách vás určitě ohromí! Naučte se, jak pěstovat tyto úžasné ...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky