Meskalin.cz/Fórum/Jaké kaktusy zvládnou i sucho a horko?

Jaké kaktusy zvládnou i sucho a horko?

Mám zájem o kaktusy, které jsou opravdu odolné vůči suchu a vysokým teplotám. Chci si vytvořit zahrádku, která nebude vyžadovat moc zalévání, protože nemám příliš času na péči o rostliny. Můžete mi doporučit nějaké konkrétní druhy, které snesou extrémní podmínky? Slyšel jsem, že některé kaktusy jsou schopny přežít i v pouštním klimatu, ale nejsem si jistý, které to jsou. Jaké kaktusy by měly mít dobré šance na přežití v horkém letním slunci s minimem vody? Zajímá mě i to, jak si je správně pěstovat – potřebují nějakou speciální půdu nebo substrát? A co hnojení, je něco takového potřeba? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak tyto rostliny fungují a jak se o ně postarat, aby prospívaly v náročných podmínkách. Děkuju všem za rady!

124 slov
1.2 minut čtení
24. 12. 2021
Matěj Průcha

Takže, kaktusy, co zvládnou horko a sucho? Určitě doporučuji třeba Echinocactus nebo Ferocactus. Tyhle druhy jsou fakt odolné a snesou i extrémní podmínky. Pak je tu Saguaro, ale ten chce víc místa. Pokud chceš něco menšího, tak třeba Mammillaria, to je super volba, taky hodně odolná.

Co se týče pěstování, tak hnojit moc nemusíš, stačí jednou za sezónu slabý hnojivo na kaktusy a sukulenty. Půdu potřebuješ speciální, nejlepší je směs pro kaktusy s pískem a trochou perlitu. Nezapomeň na dobrou drenáž, aby ti nezahníly kořeny. Zalívej max jednou za pár týdnů, jen když je fakt sucho. No a pak už jen užívat sluníčko! Tak snad ti to pomůže.

108 slov
1.1 minut čtení
17. 11. 2024
Eva Hladíková

Když chceš kaktusy, co zvládnou sucho a horko, tak se podívej na třeba Echinocactus nebo Ferocactus. Tyhle kaktusy jsou dost odolné a snesou i extrémní podmínky. Pak je tu taky Opuntia (takový ty plochý kaktusy), co jsou super na zahrádku, protože jsou hodně tvrdý a mají rády slunce. Co se týče pěstování, potřebují speciální substrát pro sukulenty, co dobře odvádí vodu, aby ti nezhnily kořeny. Hnojení je tak 2-3x za sezonu s něčím slabým by stačilo. Jinak zalévat opatrně, fakt jen když je to nutný, radši míň než víc. Kaktusy to zvládnou, když je nebudeš moc šplouchat vodou. Jo a postav je na místo, kde budou mít dost slunce, jinak se ti nebudou dařit. Držím palce s tou zahrádkou!

119 slov
1.2 minut čtení
26. 10. 2024
Filip Janda
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Kaktusy s extrémními odolnostmi: Které druhy přežijí i v nehostinných podmínkách?Objevte fascinující svět kaktusů, jejichž odolnost a schopnost přežití v extrémních podmínkách vás určitě ohromí! Naučte se, jak pěstovat tyto úžasné ...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky