Kde v bytě je nejlepší místo pro kaktusy?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám doma několik krásných kaktusů, které bych rád umístil tak, aby se jim dařilo co nejlépe. Doma mám pár různých místností, ale nejsem si jistý, kde bude pro tyto rostlinky to pravé. Ideálně bych chtěl najít místo, které splní jejich potřeby na světlo a teplo. Vím, že kaktusy mají rády slunce, takže jsem si říkal, jestli by nebylo nejlepší je umístit na parapet okna, které je orientované na jih? Ale co když je tam příliš horko nebo naopak, pokud tam budou moc dlouho bez jakékoli ochrany? A co se týče vlhkosti vzduchu – mám obavy, že v některých pokojích je vzduch příliš suchý. Mám také místnost, kde je spíš stín a méně světla, ale zase mám pocit, že by tam mohly být více chráněny před přímým slunečním svitem. Myslíte si, že by kaktusy přežily i v takovém prostředí? Nebo byste mi doporučili nějaké alternativní místo? Jaké máte zkušenosti s umístěním kaktusů v bytech? Jaké úpravy jste museli udělat, aby se jim dařilo? Těším se na vaše rady a tipy!