Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat kaktusy, když je doma zima?

Jak často zalévat kaktusy, když je doma zima?

Dobrý den, mám doma několik kaktusů a poslední dobou jsem si všiml, že když přijde zima, tak to v bytě není tak teplé jako v létě. Mám obavy, jak to ovlivňuje moje kaktusy, protože jsem slyšel, že v zimě by se měly zalévat mnohem méně než v létě. Ale jak moc méně? Zatím jsem je zaléval klidně jednou za týden i v zimě, ale teď mám pocit, že to asi není správně. Chtěl bych vědět, jak často by se měly kaktusy zalévat, když je doma zima. Je nějaký konkrétní časový interval, nebo záleží na druhu kaktusu? A co když je v pokoji chladněji než obvykle? Měl bych se obávat, že jim ubližuju? Rád bych věděl také, jestli existují nějaké příznaky, podle kterých bych mohl poznat, že jsou pod vodou nebo naopak mají málo vody. Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!

140 slov
1.4 minut čtení
28. 8. 2024
Dana Jonášová

Zimní péče o kaktusy je fakt důležitá. Když je doma zima, kaktusy bys měl zalévat mnohem méně než v létě. Obecně se doporučuje zalévat jednou za měsíc, nebo klidně ještě míň, pokud máš chladnější byt. Kaktusy v zimě spí a potřebují méně vody, takže časté zalévání může vést k hnilobě kořenů. Pokud vidíš, že se začínají zmenšovat nebo žloutnout, může to být známka, že málo vody nemají. Naopak, pokud jsou měkké a hnědé, tak to může být přelití. Takže radši opatrně a kontroluj substrát – když je suchý aspoň pár centimetrů dolů, je čas na vodu. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
24. 9. 2024
Ladislav Sládek

Zimní péče o kaktusy je fakt důležitá, zvlášť když je doma chladněji. V zimě bys měl zalévat mnohem méně než v létě, klidně jen jednou za měsíc nebo i méně, záleží na druhu kaktusu. Příliš vody může kaktusy snadno zničit, takže radši si dej pozor na to, jak se tvé rostlinky chovají.

Pokud máš kaktusy na chladnějším místě, tak potřebují ještě míň vody. Sleduj, jestli se nekroutí nebo neztrácí barvu – to jsou známky, že mají málo vody. Naopak, pokud mají měkké a hnilobné části, tak to znamená, že jsou přelité. Ideální je nechat substrát mezi zaléváním vyschnout. Takže radši opatrně s vodou a sleduj své kaktusy. Měli by to zvládnout bez problémů!

113 slov
1.1 minut čtení
18. 1. 2024
Patrik Baloun
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Kde umístit exotické rostliny, aby prosperovaly v interiéru?Objevte tajemství výběru ideálního místa pro vaše exotické rostliny v domácnosti a naučte se, jak je udržet zdravé a krásné.
1000 slov
10 minut čtení
9. 7. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky