Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je nejlepší na kaktusy během zimy?

Jaké hnojivo je nejlepší na kaktusy během zimy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám takový dotaz ohledně hnojení našich malých trnitých kamarádů přes zimu. Mám několik druhů kaktusů a vím, že během vegetačního období je důležité dodávat rostlinkám potřebné živiny, ale jak je to s hnojivy v zimě? Vím, že většina kaktusů vstupuje do klidového období a určitě nemají tak vysoké nároky na živiny jako na jaře nebo v létě. Ale co když bych chtěl přece jenom nějaké hnojivo použít? Jaké hnojivo byste doporučili na kaktusy během vintera? Měl bych zvolit nějaké speciální hnojivo určené pro sukulenty, nebo stačí něco obyčejného? A pokud ano, jak často bych měl hnojit? Někde jsem slyšel, že by se mělo s hnojením počkat až do jara, ale co když mám doma nějaký kaktus, který vypadá, že by potřeboval trochu povzbudit i během zimy? Prosím o rady a zkušenosti. Díky moc!

139 slov
1.4 minut čtení
8. 2. 2023
Ladislav Strnad

Co se týče hnojení kaktusů v zimě, většina lidí doporučuje vlastně nic nedávat. Kaktusy mají klidový režim a moc toho nepotřebují. Pokud máš pocit, že by nějaký kaktus potřeboval víc, tak bych zvolil hnojivo s nízkým obsahem živin a dával ho fakt hodně naředěné. Třeba něco určeného pro sukulenty nebo speciální hnojivo na kaktusy, ale fakt opatrně, jednou za dva měsíce možná. V zimě je lepší počkat na jaro, kdy začnou růst. Takže pokud to není nutné, radši to neřeš a vyčkej. Kaktusy ti za to poděkujou na jaře!

89 slov
0.9 minut čtení
5. 11. 2024
Štěpán Tichý

Hnojení kaktusů v zimě je trochu oříšek. Většina z nich opravdu vstupuje do klidového období a tolik živin nepotřebují. Pokud ale máš kaktus, co vypadá unaveně, můžeš zkusit použít slabé hnojivo určené pro sukulenty. Dobrý je třeba tekutý hnojivo s nízkým obsahem dusíku, něco jako 1-2-2. Ale fakt jen v malém množství a třeba jednou za měsíc. To by mělo stačit. V zimě se většinou doporučuje s hnojením počkat až na jaro, když rostliny začnou růst. Takže pokud můžeš, dej jim radši odpočinout, ale pokud je potřeba, tak šetrně. Měj na paměti, že méně je někdy více.

97 slov
1 minut čtení
14. 12. 2024
František Pešek
Meskalin.cz/Články/Zimní péče o kaktusy
Zimní hnojení kaktusů: Mýtus nebo realita?Objevte, jak správně hnojit kaktusy během zimy a získejte tipy na jejich správnou péči, aby vaše rostliny prosperovaly i v chladných měsících.
1000 slov
10 minut čtení
23. 1. 2023
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky