Meskalin.cz/Fórum/Kde najdu hezké designy misky na kaktusy a sukulenty?

Kde najdu hezké designy misky na kaktusy a sukulenty?

Chci se zeptat, kde by se daly najít nějaké hezké a originální designy misek na kaktusy a sukulenty. V poslední době mě dost baví pěstování těchto rostlin a chtěla bych, aby i jejich obal byl nějak zajímavý. Nechci mít obyčejné plastové květináče, ale něco, co opravdu upoutá pozornost. Někde jsem viděla krásné keramiky, co mají různé barvy a tvary, ale nevím, kde je sehnat. Taky by mě zajímalo, jestli někdo nemáte tipy na to, jak si udělat misku na kaktusy doma, třeba z recyklovaných materiálů nebo tak. Vím, že jsou i různé online obchody, ale chtěla bych slyšet názory od vás, co už máte nějaké zkušenosti. Jaké jsou vaše favority? A co třeba designové obchody nebo lokální trhy? Dáváte přednost nákupu v kamenných obchodech nebo raději objednáváte online? Uvítám jakékoli rady nebo tipy na inspiraci! Díky moc!

137 slov
1.4 minut čtení
8. 10. 2024
Bedřich Navrátil

Hele, miska na kaktusy a sukulenty se dá sehnat fakt různě. Zkus se mrknout na nějaké místní trhy nebo designové obchody, tam často mají unikátní kousky. Třeba v Praze nebo Brně jsou super obchody s keramikou, co dělají fakt zajímavé věci. Když chceš něco originálního, doporučuji taky kouknout na Etsy, tam najdeš hodně malých tvůrců a jejich ruční práce.

Pokud chceš něco udělat sama, tak skvělý tip je použít staré hrníčky nebo plechovky od jídla - stačí je ozdobit barvami nebo washi páskami. Z recyklovaných materiálů můžeš zkusit i dřevo, pokud máš k dispozici nějaké staré desky. S trochou kreativity to může vypadat fakt dobře!

Nákup online má svoje výhody, ale nic nenahradí ten pocit vybrat si misku naživo a vidět ji v reálu. Takže ideálně zkombinovat obojí. Držím palce s pěstováním!

132 slov
1.3 minut čtení
18. 10. 2024
Eva Pernicová

Moc fajn, že se zajímáš o kaktusy a sukulenty! Co se týče hezkých misek, já bych zkusil kouknout na Etsy nebo třeba na Instagram – spousta malých umělců tam prodává originální keramiku. Taky se vyplatí mrknout na místní řemeslné trhy, občas tam najdeš úžasné kousky přímo od tvůrců. Já jsem třeba narazil na super misky v jednom malém obchodě s dekoracemi, kde měli i skleněné a dřevěné designy.

Pokud chceš něco udělat doma, zkus použít staré plechovky nebo sklenice, stačí je trochu přetvořit a ozdobit. Můžeš je omalovat nebo obalit provázkem – vypadá to cool. Taky jsem viděl, že lidi využívají dřevěné bedýnky nebo staré hrnce, které už nikdo nepoužívá.

Osobně radši nakupuju v kamenných obchodech, protože si můžu prohlídnout kvalitu a barvy, online to bývá risk. Ale chápu, že pohodlnějším nakupováním se dá najít víc inspirace. Takže hodně štěstí při shánění!

141 slov
1.4 minut čtení
2. 1. 2025
Aleš Dobeš
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Dekorativní misky pro sukulenty: Výběr materiálů a designůObjevte, jak správný výběr dekorativních misek pro sukulenty může ovlivnit nejen vzhled vaší domácnosti, ale také zdraví vašich rostlin. Tento článek ...
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky