Meskalin.cz/Fórum/Kde sehnat krásné misky na kaktusy?

Kde sehnat krásné misky na kaktusy?

Jsem nadšenec do rostlin a už nějakou dobu se věnuji kaktusům a sukulentům. Mám doma pár úžasných kousků a teď bych chtěl své zelené kamarády trochu obléknout, konkrétně hledám nějaké hezké dekorativní misky, do kterých bych je mohl přesadit. Rád bych, aby misky byly nejen funkční, ale také stylové a dobře doplňovaly vzhled mých kaktusů. Přemýšlel jsem o různých materiálech jako je keramika nebo sklo, ale nevím, kde začít hledat. V obchodech jsem zatím moc štěstí neměl, většinou mají jen obyčejné květináče bez jakékoli zajímavosti. Myslíte, že byste mi mohli doporučit nějaké obchody nebo online e-shopy, kde by se daly sehnat originální a pěkné misky na kaktusy? Taky by mě zajímalo, jestli máte tipy na nějaké značky nebo designéry, kteří dělají unikátní kousky? Případně pokud víte o něčem na trhu, co by stálo za to, dejte mi vědět! Rád bych také slyšel o vašich zkušenostech s dekoracemi pro kaktusy a jaké misky se vám osvědčily. Děkuji za každou radu!

159 slov
1.6 minut čtení
30. 12. 2023
Zuzana Poláková

Zkus se podívat na nějaké specializované obchody, co prodávají rostliny a květináče. Mám dobré zkušenosti s e-shopy jako je Planty.cz nebo Kaktusy-rostliny.cz, tam mají občas fakt pěkné kousky. Taky bych doporučil Mr. Kaktus, mají zajímavý výběr a občas i originální designy. Pokud máš rád keramiku, mrkni na etsy.com, tam najdeš spoustu handmade mís od různých designérů, to se mi líbí. Sklo je taky super, ale musíš dávat pozor na to, aby měly odtokové otvory, jinak to s kaktusy nefunguje. Co se týče značek, tak SlevaKaktus nebo Cactus Corner mají často zajímavé kousky. A jestli jsi z Brna nebo Prahy, občas mají trhy s rostlinami a tam můžeš narazit na unikátní misky přímo od lokálních umělců. Držím palce s hledáním!

119 slov
1.2 minut čtení
24. 6. 2024
Karel Hora

Zkus se podívat na specializovaný obchody s rostlinama, většinou mají lepší výběr než běžné květinářství. U nás v Praze je super obchod "Kaktusář" nebo "Rostliny a zahrada". Jinak online je fajn "Zahradnictví Březina", maj různý stylový misky, co vypadaj fakt dobře. Pokud hledáš něco víc designového, koukni na Etsy, tam najdeš hodně handmade kousků od různých designérů. Co se týče materiálů, keramika je super, ale pozor na odvodnění, aby ti kaktusy nezhnily. Skleněný misky můžou vypadat hezky, ale u kaktusů je lepší mít díru na dno pro odvodnění. Jo a nezapomeň na nějaký dekorativní kamínky nebo substrát, to dodá hezký vzhled. Podívej se i na Instagram, tam má spousta lidí inspiraci na aranžmá s kaktusy a misky, co se jim líbí.

121 slov
1.2 minut čtení
27. 5. 2024
Matěj Tomeš
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Dekorativní misky pro sukulenty: Výběr materiálů a designůObjevte, jak správný výběr dekorativních misek pro sukulenty může ovlivnit nejen vzhled vaší domácnosti, ale také zdraví vašich rostlin. Tento článek ...
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky