Meskalin.cz/Fórum/Sukulenty v plastových miskách – je to dobrý nápad?

Sukulenty v plastových miskách – je to dobrý nápad?

Zajímalo by mě, jestli je v pořádku mít sukulenty v plastových miskách. Vím, že se často používají květináče z keramiky nebo hlíny, ale plastové misky mi přijdou jako praktické řešení, zvlášť co se týče váhy a manipulace. Chci vědět, jestli plast ovlivňuje zdraví sukulentů, protože víme, jak moc nesnáší přelití a vlhkost. Je lepší volit misky s odtokovými otvory nebo stačí obyčejné bez nich? A co se týče substrátu – musím použít speciální směs pro sukulenty, když jsou v plastových miskách? Opravdu se bojím, že by mohly uhnívat, pokud nebudu dávat pozor na zalévání. Máte někdo zkušenosti s pěstováním sukulentů v plastových miskách? Fungovalo vám to dobře nebo jste měli problémy? Děkuji za jakékoliv rady a tipy!

117 slov
1.2 minut čtení
19. 11. 2023
Radka Světlíková

Sukulenty v plastových miskách nejsou žádná katastrofa, spousta lidí to dělá. Jasně, keramika a hlína jsou klasika, ale plast je lehčí a s manipulací je to fajn. Důležité je mít misky s odtokovými otvory, jinak ti to může uhnívat. Vlhkost sukulentům nesvědčí, takže se fakt dívej na zalévání. Co se substrátu týče, určitě doporučuju použít směs pro sukulenty, aby to mělo dobrou drenáž. Já mám sukulenty v plastu a zatím dobrý, ale občas se bojím přelití. Takže jo, funguje to, ale chce to hlídat ty věci kolem zalévání a odtoku.

90 slov
0.9 minut čtení
4. 6. 2024
Antonín Prokop

Tak já mám sukulenty v plastových miskách už nějakou dobu a musím říct, že to jde. Plast je lehkej a fakt easy na manipulaci, což je super. Pokud máš misky s odtokovými otvory, tak je to rozhodně lepší, protože sukulenty fakt nesnášej přelití. Já jsem se s tím taky trápil na začátku, ale když dáváš pozor na zalévání a substrát, tak by to mělo být v pohodě. Jinak jo, určitě doporučuju použít speciální směs pro sukulenty, protože ta lépe propouští vodu a zabraňuje hnití kořenů. Když to dodržíš, tak bys neměl mít problém. Mně to zatím funguje dobře, žádnej problém s uhníváním, takže klidně do toho jdi.

107 slov
1.1 minut čtení
8. 1. 2024
Jiří Pavlík
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Dekorativní misky pro sukulenty: Výběr materiálů a designůObjevte, jak správný výběr dekorativních misek pro sukulenty může ovlivnit nejen vzhled vaší domácnosti, ale také zdraví vašich rostlin. Tento článek ...
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky