Meskalin.cz/Fórum/Jak na design dekorativních misek pro rostliny?

Jak na design dekorativních misek pro rostliny?

Zajímalo by mě, jak na design dekorativních misek pro rostliny. Rád bych měl doma nějaké hezké kousky, které by ozdobily můj byt a zároveň poskytly skvélé podmínky pro mé oblíbené kaktusy a sukulenty. Přemýšlím, jestli je lepší volit přírodní materiály jako keramiku nebo dřevo, nebo jestli se dnes nosí spíše modernější varianty jako sklo nebo kov. Jaké máte tipy na barvy a vzory? Mám v obýváku spíše minimalistický styl, ale rád bych trochu oživil prostor nějakými zajímavými miska, které nebudou příliš rušivé. Také mi jde o to, jak zabezpečit odvodnění, aby moje rostlinky netrpěly přelitím. Měli byste doporučit nějaké konkrétní značky nebo obchody, kde se dají sehnat originální a funkční misky? A co si myslíte o DIY variantách? Je snadné si vyrobit vlastní misku na rostliny? Děkuji za všechny rady a inspiraci!

132 slov
1.3 minut čtení
8. 10. 2024
Irena Rozsypalová

Pro dekorativní misky na rostliny bych doporučil jít do kombinace přírodních a moderních materiálů. Keramika je super pro kaktusy, ale dřevo může vypadat fakt skvěle, pokud je dobře ošetřený. Sklo a kov jsou trendy, ale dej pozor na odvodnění, jinak to bude katastrofa s přelitím. Zkus třeba misku s dírou nahoře nebo použij drénážní vrstvu z kamenů. Co se barev týče, minimalistický styl snese neutrální tóny, ale zkuste třeba nějaké decentní vzory nebo struktury – něco co přidá hloubku, ale neruší celkovou atmosféru. Značky jako IKEA nebo květinářství nabízejí fajn kousky. DIY může být zábava, klidně si udělej vlastní misku z betonu nebo maluj staré květináče. Je to jen o tom mít chuť a trochu kreativity.

116 slov
1.2 minut čtení
20. 1. 2025
Božena Navrátilová

Když jde o design dekorativních misek pro rostliny, tak rozhodně doporučuju přírodní materiály jako keramiku. Vypadá to super, navíc je to pro kaktusy a sukulenty ideální. Dřevo taky není špatný, ale z hlediska údržby je lepší keramika nebo sklo. Pokud máš minimalistický styl, drž se jednoduchých tvarů a neutrálních barev – třeba bílé, šedé nebo černé. A k tomu nějaký decentní vzor nebo texture by mohli být fajn pro oživení. Odvodnění je důležitý, tak se určitě podívej po miskách s odtokovými otvory, nebo si můžeš udělat drenážní vrstvu z kamenů nebo expandovaného jílu. Mám rád značky jako IKEA nebo H&M Home, tam mají často hezké kousky za rozumnou cenu. A DIY? Klidně si můžeš vyrobit vlastní misky z betonu nebo upcyklovat staré nádoby. Je to celkem snadný a můžeš si to přizpůsobit podle svýho vkusu.

135 slov
1.4 minut čtení
14. 11. 2024
Filip Rozsypal
Meskalin.cz/Články/Dekorativní misky a stojany
Dekorativní misky pro sukulenty: Výběr materiálů a designůObjevte, jak správný výběr dekorativních misek pro sukulenty může ovlivnit nejen vzhled vaší domácnosti, ale také zdraví vašich rostlin. Tento článek ...
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2023
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky