Jaký materiál misky je nejlepší pro sukulenty?
Zajímalo by mě, jaký materiál by měl mít květináč pro sukulenty? Mám pocit, že je toho na trhu opravdu hodně – keramika, plast, kov, dřevo... a teď jsem docela zmatený. Vím, že sukulenty potřebují dobré odvodnění, takže asi budou mít nějaké preference ohledně toho, co je obklopuje. Přemýšlel jsem o keramických miskách, ale nejsou tak lehké a bojím se, že je snadno rozbiju. Plastové misky vypadají prakticky a lehce, ale jsem si jistý, jestli udržují správnou teplotu a vlhkost. A co dřevo? Mám doma pár starých dřevěných misek, ale nevím, jestli je to pro sukulenty to pravé. Navíc by mě zajímalo, jestli má smysl vybírat misku s nějakou speciální povrchovou úpravou nebo barvou. Není to přece jen otázka estetiky? Mám také obavy z toho, jak se různé materiály chovají v různých klimatických podmínkách – co když zima nebo horko ovlivní kořeny? Rád bych věděl i váš názor na to, jestli je lepší volit misky s hloubkou nebo šířkou a jak moc velkou roli hraje velikost misky při pěstování sukulentů. Takže co myslíte? Jaký materiál byste doporučili pro pěstování těchto úžasných rostlin?