Jaké LED světlo je nejlepší pro pěstování kaktusů?
Potřebuju poradit ohledně osvětlení, protože plánuju začít s pěstováním kaktusů a chci to rozjet pořádně. Vím, že kaktusy potřebují hodně světla, ale vůbec nevím, jaké LED světlo by bylo pro ně nejlepší. Je jasné, že existuje spousta různých typů LED světel, takže se v tom vůbec neorientuju. Mám na mysli něco, co by bylo účinné a zároveň cenově dostupné. Zajímalo by mě, jestli jsou lepší plnospektrální LED diody nebo nějaké specifické modely, které jsou opravdu vhodné pro sukulenty. Jakou intenzitu bych měl hledat a jak dlouho bych měl kaktusy osvětlovat každý den? Slyšel jsem, že některé lampy mohou mít i různé barevné spektrum, což prý ovlivňuje růst a kvetení. Jaký je váš názor na to? A co třeba rozestupy mezi lampou a rostlinami – jak daleko bych je měl umístit od kaktusů? Stručně řečeno, co mi doporučíte jako nejlepší varianta pro osvětlení kaktusů, aby se jim dařilo a byly zdravé? Zajímá mě opravdu každá rada, protože nechci nic podcenit a chci se postarat o své rostliny co nejlépe.