Žloutnou mi listy na rostlinách, co s tím?
Rostlina se mi zdá poslední dobou dost smutná, protože listy začaly žloutnout a já nevím, co s tím dělat. Je to kaktus nebo sukulent, prostě něco zeleného, co mám rád a teď se mi to kazí. Mám strach, že ji ztratím. Nevím, kde je chyba. Možná je to zaléváním? Přemýšlel jsem nad tím, jestli jí nedávám moc vody nebo naopak málo. Když ji zalévám, tak se snažím nedávat jí toho moc, ale občas zapomenu a pak to vypadá jako potopa. Myslím si, že jsem četl, že by měla být půda suchá mezi zaléváním, ale co když je to jinak? Mohlo by to být taky slunce? Mám ji na okně, ale občas má přímé slunce a možná je to pro ní moc. Zvědavý jsem i na hnojení. Kdybych měl hnojit, jak často a čím? A co když je to škůdcem? Mohou mít nějaké parazity nebo něco podobného? Vždycky jsem měl rostliny rád, ale teď jsem z toho celkem nervózní. Co byste mi poradili? Ještě bych chtěl vědět, jestli je nějaký způsob, jak zjistit příčinu toho žloutnutí listů. Měl bysme se na něco konkrétního podívat? Třeba na stonky nebo kořeny? Dík za každou radu.