Meskalin.cz/Fórum/Jak často měnit vodu v nádobě s sukulenty?

Jak často měnit vodu v nádobě s sukulenty?

Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám takový dotaz ohledně péče o tyto úžasné rostliny. Mám doma několik sukulentů, které jsem si pořídil nedávno a chtěl bych se ujistit, že se o ně starám správně. Když je zalévám, používám vodu, ale zajímalo by mě, jak často bych měl měnit tu vodu v jejich nádobě. Představte si, že mám sukulenty v květináči s drenážními otvory a chci vědět, jestli je potřeba měnit vodu úplně nebo zda stačí dolévat. A co to znamená pro zdraví rostlin? Je lepší mít v nádobě stále čerstvou vodu, nebo by to mohlo sukulentům spíš uškodit? Přemýšlím také nad tím, jestli by bylo dobré sledovat nějaké signály od rostliny, podle kterých bych mohl posoudit, jestli je třeba vodu vyměnit. Budu moc rád za vaše rady a tipy! Díky moc!

130 slov
1.3 minut čtení
21. 11. 2024
Tereza Klímová

No, co se týče sukulentů, tak tady je to trošku jiný kafe. V květináči s drenážními otvory bys měl být opatrný s vodou. Tyhle rostliny většinou nemají rády, když mají kořeny pořád ve vodě, takže to není jako u jiných kytek. Spíš je lepší vodu dolévat, když substrát začne vysychat. Pokud máš v květináči moc vody, tak to může vést k hnilobě kořenů a sukulenty ti umřou. Takže klidně dolévej, ale jednou za čas se podívej na dno květináče – jestli tam není nějaká stojatá voda, tak to radši vylij. Znalci říkají, že je dobrý sledovat i listy – pokud jsou lehce povadlé nebo měkké, chtějí víc vody. Naopak, pokud jsou hnědé nebo scvrklé, tak to znamená, že už jsi je přelil. Takže občas mrknout na tyhle signály a podle toho upravit zálivku.

133 slov
1.3 minut čtení
29. 10. 2024
Nikola Žemličková

Pokud máš sukulenty v květináči s drenážními otvory, tak vlastně vodu měnit nemusíš. Tyhle rostliny nemají rády stálou vlhkost, takže je lepší zalévat je a nechat vodu pořádně odtéct. Místo toho, aby ses soustředil na výměnu vody, radši sleduj, jak vypadají. Když jsou listy měkké nebo trochu zhnědlé, tak to může znamenat, že mají málo vody, ale když jsou slizké nebo hnědé u báze, tak to už je moc. Takže se snaž zalévat až když je substrát suchý, a dolévat jen trochu, pokud je potřeba. Hlavně nedávej vodu do misky pod květináčem, to by mohlo uškodit. Takže víc pozoruj než se stresuj s výměnou vody!

105 slov
1.1 minut čtení
12. 12. 2024
Martina Horáková
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Jaké nové techniky hydrokultury využít při pěstování sukulentů?Objevte nové metody hydrokultury, které optimalizují růst a zdraví sukulentů. Zjistěte, jak správná technika může zlepšit vaše pěstování.
1000 slov
10 minut čtení
21. 2. 2024
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky