Meskalin.cz/Fórum/Speciální hnojiva pro sukulenty v hydrokultuře?

Speciální hnojiva pro sukulenty v hydrokultuře?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaká speciální hnojiva určená přímo pro sukulenty pěstované v hydrokultuře. Vím, že sukulenty mají své specifické potřeby a že hydrokultura se liší od klasického pěstování v substrátu. Také jsem slyšel, že je důležité mít správný poměr živin, aby rostliny prosperovaly a nezahynuly. Mám doma několik různých sukulentů a chci je pěstovat co nejlépe, takže bych rád věděl, jestli jsou na trhu nějaké doporučené produkty nebo značky, které by mohly fungovat lépe než jiné. A pokud ano, jak často je potřeba hnojit? Je nějaký konkrétní způsob, jakým bych měl aplikovat hnojivo na sukulenty v hydrokultuře? Děkuji za jakékoliv rady nebo zkušenosti, které mi pomohou v péči o mé rostlinky.

113 slov
1.1 minut čtení
3. 5. 2024
Ondřej Marek

Sukulenty v hydrokultuře fakt potřebujou specifický přístup, co se hnojení týče. Na trhu jsou hnojiva na sukulenty, co se dají použít i do vody, takže nemusíš mít obavy, že bys je nějak poškodil. Většinou bývají zředěný, takže si dej pozor na to, aby ses to nepřehnal. Doporučuje se hnojit tak jednou za měsíc během vegetačního období, ale v zimě to klidně můžeš omezit. Hlavně sleduj svoje rostlinky – když začnou vypadat slabě, možná by chtěly víc živin. Co se aplikace týče, stačí to prostě přidat do vody při každým zalévání. Taky to chce mít na paměti správný poměr živin – ideální je něco s vyšším obsahem draslíku a fosforu. Zkus třeba hnojiva od značek jako je Canna nebo Biobizz, ty mají něco speciálně pro sukulenty. Držím palce s tvými rostlinami!

130 slov
1.3 minut čtení
27. 7. 2024
Nikola Žemličková

Speciální hnojiva pro sukulenty v hydrokultuře fakt existují. Můžeš zkusit třeba hnojivo na kaktusy a sukulenty, co má nižší obsah dusíku, protože tyhle rostliny to moc nepotřebují. Značky jako BioBizz nebo Hesi nabízejí i varianty pro hydrokulturu, což by mohlo být to pravé. Co se týče frekvence hnojení, většinou stačí jednou za měsíc, ale v zimě to můžeš klidně omezit. Hlavně si dej pozor na koncentraci, radši začni s menší dávkou a pak přidávej, než abys je spálil. A aplikuje se to normálně do vody, kterou pak zaléváš. Na sukulenty v hydrokultuře je důležité mít dobrý poměr živin, protože jinak ti můžou uhynout nebo růst špatně. Takže sleduj, jak reagujou a podle toho upravuj hnojení.

115 slov
1.2 minut čtení
7. 7. 2024
Denisa Světlíková
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Jaké nové techniky hydrokultury využít při pěstování sukulentů?Objevte nové metody hydrokultury, které optimalizují růst a zdraví sukulentů. Zjistěte, jak správná technika může zlepšit vaše pěstování.
1000 slov
10 minut čtení
21. 2. 2024
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky