Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny mi pomohou posílit imunitu?

Jaké rostliny mi pomohou posílit imunitu?

Zajímalo by mě, jaké rostliny by mohly být účinné při posilování imunity. V poslední době jsem se setkal s mnoha informacemi o přírodních prostředcích a různých bylinách, které prý mají pozitivní vliv na obranyschopnost organismu. Přemýšlím o tom, zda jsou mezi nimi nějaké konkrétní rostliny, které bych si mohl pěstovat doma, nebo jaké sukulenty a kaktusy by mohly mít prospěšné vlastnosti. Třeba slýchám o echinacee, že je dobrá na imunitu, ale co dalšího? Jaké exotické rostliny byste doporučili, abych podpořil své zdraví? Je něco speciálního, co bych měl vědět ohledně pěstování těchto rostlin? Jak je správně zalévat, hnojit nebo jaké mají nároky na světlo? A co třeba kombinace různých bylin? Může to mít větší účinek? Budu vděčný za všechny rady a tipy!

122 slov
1.2 minut čtení
25. 9. 2022
Libor Král

Takže, pokud chceš posílit imunitu, tak pár rostlin je fakt dobrých. Echinacea je super, jak už jsi zmínil. Můžeš si ji pěstovat doma, potřebuje hodně slunce a občas zalít, ale ne přemokřit. Pak je tu česnek – ten je taky na imunitu skvělý, můžeš ho mít v květináči i na okně. Z bylinek zkus bazalku nebo oregano, jsou chutné a mají taky nějaké pozitivní účinky.

Z exotických rostlin se doporučuje například aloe vera – ta pomáhá s regenerací a má i prospěšné látky. Co se týče sukulentů a kaktusů, tak ty moc na imunitu účinné nejsou, ale některé druhy jako jadeitka prý pomáhají udržovat zdraví celkově.

Důležité je kombinovat různé bylinky, může to mít synergický efekt. Hlavně dej pozor na zalévání – většina bylinek nemá ráda vodu v květináči, takže radši méně než víc. Hnojit stačí jednou za měsíc tekutým hnojivem. Světlo je důležitý, musí mít dostatek slunečního svitu. Takže jestli máš okno na jih, bude to ideální. Držím palce!

159 slov
1.6 minut čtení
7. 11. 2024
Helena Šimůnková

Když chceš posílit imunitu, tak pár rostlin je fakt dobrých. Echinacea je super, to už jsi zmínil. Další, co se doporučuje, je česnek – ten můžeš mít doma v květináči klidně. Pak je tady zázvor, ten má taky skvělé účinky a dá se snadno pěstovat. Není to moc náročné, potřebuje jen teplo a slunce.

Taky bylinky jako rozmarýn nebo tymián jsou fajn na zdraví a snadno jdou pěstovat na okně. Co se týče sukulentů a kaktusů, tak s těmi moc nezískáš na imunitě – spíš se zaměř na ty bylinky.

Pokud jde o zalévání, tak většinou stačí jednou za týden, ale pozor na přemokření! Hnojit stačí tak jednou za měsíc nějakým organickým hnojivem. Kombinace různých bylin může být taky dobrá, protože si vzájemně pomáhají. Takže experimentuj s bylinkovýma čajema nebo smoothie – to by mohlo fungovat.

Hlavně buď trpělivý a sleduj, co ti roste nejlíp – každý má trochu jiné podmínky.

151 slov
1.5 minut čtení
19. 3. 2022
Zdeněk Janda
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Podpora imunitního systému pomocí přírodních léčivých rostlinNaučte se, jak přírodní léčivé rostliny mohou posílit vaši imunitu a jak je správně používat pro zdravější život.
1000 slov
10 minut čtení
22. 11. 2020
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky