Meskalin.cz/Fórum/Jaké přírodní léčivé bylinky jsou nejlepší na odolnost proti nachlazení?

Jaké přírodní léčivé bylinky jsou nejlepší na odolnost proti nachlazení?

Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na přírodní léčivé bylinky, které by mohly pomoci s odolností proti nachlazení. Mám pocit, že čím víc se blíží zima, tím víc se objevují všechny možné virové infekce a nachlazení. Snažím se posílit imunitu, ale nevím, které bylinky jsou nejefektivnější. Slyšel jsem o echinacee a zázvoru, ale nejsem si jistý, jak je správně užívat. Mohli byste doporučit i další bylinky, které mají podobné účinky? Třeba něco méně známého nebo i nějaké recepty, jak tyto bylinky používat v běžném životě? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké kombinace bylinek, které fungují lépe dohromady. Předem díky za všechny rady a tipy. Rád bych se vyhnul chemickým lékům a raději vsadil na přírodu.

116 slov
1.2 minut čtení
12. 9. 2022
Simona Šrámková

Na odolnost proti nachlazení jsou super bylinky jako echinacea, zázvor a česnek. Echinacea se často používá k posílení imunity, můžeš ji brát jako čaj nebo kapky. Zázvor je fajn na zahřátí a má protizánětlivé účinky, dá se udělat čaj s medem a citrónem, což je skvělá kombinace. Česnek je taky účinný, zkus ho přidávat do jídla nebo si udělat česnekovou vodu.

Menší známé bylinky jako oregano nebo tymián taky pomáhají, mají antibakteriální vlastnosti. Můžeš je použít v kuchyni nebo udělat bylinkový čaj. Taky doporučuji kombinace – třeba směs echinacee se zázvorem a citronem, nebo směs z medu, česneku a citronu, co ti nejen posílí imunitu, ale i chutná.

Nezapomeň na zdravou stravu a dostatek vitamínů, to je taky důležité! A pít hodně tekutin, ideálně teplé čaje. Tak hodně štěstí v boji proti nachlazení!

133 slov
1.3 minut čtení
14. 5. 2021
Jarmila Pazderová

Když chceš zpevnit imunitu před zimou a nachlazením, určitě zkus echinaceu – ta je známá pro svou schopnost podporovat imunitu. Můžeš ji brát jako tinkturu nebo čaj, ideálně ještě před začátkem sezóny nachlazení. Zázvor je taky super, nejen že zahřeje, ale má i protizánětlivé účinky. Můžeš si udělat zázvorový čaj s citronem a medem, to je lahoda a zároveň posílení.

Dále bych doporučil šípky, jsou plné vitaminu C a dají se dělat jako čaj nebo sirup. A co třeba česnek? Ten sice smrdí, ale má skvělé antibakteriální vlastnosti. Můžeš ho přidat do jídla nebo si udělat česnekový nálev.

Pokud hledáš něco méně známého, zkus rakytník, ten je taky plný vitaminů a antioxidantů, skvělá volba na posílení imunity. Kombinace echinacey, zázvoru a šípků v čaji by mohla být velmi efektivní.

Na závěr – hodně pij, jez hodně ovoce a zeleniny a snaž se vyhýbat stresu. To všechno hraje roli ve tvé imunity.

149 slov
1.5 minut čtení
8. 12. 2021
Jindřich Dunka
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Podpora imunitního systému pomocí přírodních léčivých rostlinNaučte se, jak přírodní léčivé rostliny mohou posílit vaši imunitu a jak je správně používat pro zdravější život.
1000 slov
10 minut čtení
22. 11. 2020
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky