Jak moc světla potřebují sukulenty v zimě?
Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se svými sukulenty v zimním období. Vím, že většina sukulentů je zvyklá na slunce a teplo, ale co dělat, když přijde zima a dny jsou krátké? Jak moc světla vlastně potřebují? Mám doma pár krásných kaktusů a dalších sukulentů, které se mi podařilo vypěstovat, ale teď, když je venku zima a sluníčko svítí jen občas, začínám mít obavy, jestli nejsou příliš ve stínu. Slyšel jsem, že některé rostliny mohou mít problém s nedostatkem světla a já bych nechtěl, aby mi začaly odumírat nebo ztrácely svou krásu. Jaké máte tipy na umístění sukulentů během zimy? Měli bychom je dávat blíž k oknu, kde se sice dává na topení, ale zase tam jsou dost studené noci? Nebo je lepší najít pro ně jiné místo? Jak dlouho by měly být na přímém světle? Co si myslíte o umělém osvětlení pro sukulenty v zimních měsících? Máte nějaké osvědčené metody, jak zajistit, aby mé rostliny dostávaly správné množství světla? Budu vděčný za rady od každého, kdo má s pěstováním sukulentů v zimě nějaké zkušenosti.