Jak dlouho by měly sukulenty svítit během dne v zimě?
Zdravím všechny pěstitele sukulentů! Mám dotaz, který mi vrtá hlavou už nějakou dobu. Vím, že sukulenty potřebují sluneční světlo, ale jak je to vlastně v zimě? Mám několik kaktusů a různých sukulentů, které se snažím udržet naživu i v těchto chladných měsících, ale někdy mi přijde, že jim světlo moc chybí. Jak dlouho by měly svítit během dne, když venku není tolik slunce? Myslíte, že bych měl použít nějaké umělé osvětlení? A pokud ano, jaký typ by byl nejlepší? Slyšel jsem něco o LED světlech, ale nejsem si jistý, jestli jsou pro ně vhodná. Také by mě zajímalo, jestli je důležité dodržovat nějaký specifický časový rámec pro osvětlení, nebo jestli stačí prostě jen to, aby měly možné denní hodiny. Co třeba 12 hodin denně nebo méně? A co když se stane, že zapomenu a rostliny budou mít méně světla než obvykle? Mám strach, že bych je mohl poškodit. Zkrátka, jaké jsou vaše zkušenosti s osvětlováním sukulentů v zimním období? Jak dlouho by měly svítit a jak se o ně postarat, aby byly zdravé a spokojené?