Meskalin.cz/Fórum/Kdy a jak hnojit koleusy, aby byly hezké?

Kdy a jak hnojit koleusy, aby byly hezké?

Přemýšlím, jak správně hnojit své koleusy, abych z nich dostal to nejlepší. Zatím se mi moc nedaří, i když se snažím jim věnovat péči. Rád bych věděl, kdy je ten nejlepší čas na hnojení – je to na jaře, nebo spíš v létě? A co se týče typu hnojiva – mám používat něco speciálního pro pokojové rostliny, nebo stačí univerzální hnojivo? Jak často bych měl hnojit? Každý týden, nebo jen jednou za měsíc? Mám také obavy, že když to přeženu s hnojením, tak je uškodím. Jak poznám, že moje rostlinky dostávají dostatek živin a nebo naopak, že jich mají moc? Zajímá mě i to, jestli bych měl hnojit při každém zalévání, nebo by to mělo mít nějaký svůj rytmus. Zkrátka bych rád slyšel od zkušenějších pěstitelů nějaké rady a tipy, jak dosáhnout toho, aby mé koleusy vypadaly zdravě a krásně. Těším se na vaše názory!

145 slov
1.5 minut čtení
29. 6. 2024
Milada Marešová

Hnojení koleusů je fakt důležitý, aby vypadaly hezky. Nejlepší doba na hnojení je na jaře a v létě, když rostou. Použij nějaký hnojivo pro pokojovky, ideálně s vyšším podílem draslíku, ale univerzální funguje taky. Hnojit zhruba jednou za měsíc by mělo stačit. Při každém zalévání to radši nedělej, aby si je nezničil – to by mohlo způsobit spálení kořenů. Když se listy zbarvují nebo padají, můžeš mít problém s hnojením – buď málo živin, nebo naopak moc. Když mají hezké barvy a rostou, tak jim to asi vyhovuje. Sleduj je a experimentuj, co jim bude vyhovovat. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
2. 9. 2024
Patrik Janda

Tak koleusy, to je fakt paráda, co? Co se hnojení týče, nejlepší čas je na jaře, když začnou růst. V létě taky není špatný, ale pozor na to, abys to nepřehnal. Univerzální hnojivo pro pokojovky většinou stačí, nic extra speciálního nepotřebuješ. Já to dělám tak, že hnojím jednou za měsíc, když je tepleji. Pokud začneš hnojit každý týden, můžeš je snadno spálit.

Když mají málo živin, tak listy schní a barvy nejsou tak výrazné. Když dostanou moc, tak listy žloutnou a opadávají. Nezapomeň taky na dobrou zálivku, to je důležitý. Hnojení při každém zalévání není ideální, radši se drž toho měsíčního rytmu. Držím palce, ať se ti daří!

108 slov
1.1 minut čtení
18. 9. 2024
Milada Sládková
Meskalin.cz/Články/Coleus a paleta barev
Vytvoření záhonu s koleusy: Jak dosáhnout maximální vizuální atrakceNávod na uspořádání koleusů v zahradě, tipy na výškové uspořádání a kompatibilní rostliny pro dokonalý záhon.
1000 slov
10 minut čtení
6. 1. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky