Meskalin.cz/Fórum/Kolik slunce potřebují koleusy pro hezkou barvu?

Kolik slunce potřebují koleusy pro hezkou barvu?

Zajímalo by mě, kolik slunečního světla vlastně koleusy potřebují, aby měly tu nádhernou barvu, co mají. Viděla jsem různé rostliny a některé byly opravdu živé a barevné, zatímco jiné vypadaly trochu vybledle. Přemýšlím, jestli to závisí na tom, jak moc slunce dostávají. Mám doma pár koleusů a chci, aby vypadaly co nejlépe. Také bych ráda věděla, jestli je lepší je mít na přímém slunci, nebo jim poskytnout nějaký stín. Je pravda, že příliš mnoho slunce může být špatně? A co když je mám na okně, kde svítí slunce jen pár hodin denně – to jim stačí? Jaká je vlastně ideální kombinace slunce a stínu pro tyhle krásné rostliny? Děkuji za každou radu!

112 slov
1.1 minut čtení
29. 9. 2023
Kateřina Holušová

Koleusy jsou dost fajn, ale co se slunce týká, tak to chce trošku balanc. Příliš moc přímého sluníčka je může spálit a barvy pak budou vybledlé. Ideální je tak nějak 4-6 hodin denně - ideálně rozptýlený světlo nebo takový lehký stín. Pokud je máš na okně, kde je slunce jen pár hodin, měly by v pohodě přežít, ale možná nebudou tak barevné, jak bychom chtěli. Takže pokud chceš ty živé barvy, zkus jim najít místo s dostatečným, ale ne příliš intenzivním světlem. Stín je taky ok, ale zase ne úplnej. Zkus to různě střídat a uvidíš, jak budou reagovat.

99 slov
1 minut čtení
11. 12. 2024
Petra Švandová

Koleusy jsou docela specifické, co se týče světla. Nechcou přímé slunce, protože to by je mohlo spálit a ztrácí barvu. Ideální je mít je na místě, kde dostanou jasné, nepřímé světlo – něco jako okno, kde svítí slunce jen část dne. Takhle si udrží ty krásný sytý barvy. Pokud je máš někde, kde je slunce třeba 3-4 hodiny denně, měly by být v pohodě, ale pokud je to víc, dej pozor, aby si nespálily listy. Takže raději kombinace stínu a trošku světla je nejlepší. Snaž se jim najít místo, kde budou spokojené.

92 slov
0.9 minut čtení
8. 11. 2024
Roman Hanzl
Meskalin.cz/Články/Coleus a paleta barev
Ošetření koleusů pro maximální intenzitu barev: Tajemství úspěchuPodrobný průvodce ošetřením koleusů pro dosažení maximální barevnosti a zdraví rostlin. Zjistěte, jak správná péče, osvětlení, zavlažování a hnojení o...
1000 slov
10 minut čtení
14. 7. 2020
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky