Meskalin.cz/Fórum/Kde se dá sehnat vzácný kaktus?

Kde se dá sehnat vzácný kaktus?

Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo tipy, kde by se dal sehnat nějaký vzácný kaktus. Už dlouho sleduji různé druhy a hodně mě zajímají ty opravdu unikátní, které nejsou běžně k dostání v obchodech. Zkoušel jsem pár online obchodů, ale většinou mají jen ty klasické druhy a nic moc zajímavého. Vím, že existují specializované zahradnictví nebo sběratelé, kteří se zaměřují na raritní rostliny, ale nemám ponětí, kde je hledat. Taky mě zajímají nějaké lokální trhy nebo výstavy kaktusů, případně jestli existují nějaké skupiny na sociálních sítích, kde by se daly najít nabídky od jiných nadšenců. Je pravda, že vzácné kaktusy nejsou úplně levná záležitost, ale rád bych investoval do něčeho opravdu jedinečného. Zajímalo by mě i to, jaké máte zkušenosti s pěstováním vzácných druhů – je to náročné nebo si s tím dokáže poradit i začátečník? Pokud někdo ví o nějakých konkrétních místech nebo má tipy na zdroje, budu moc vděčný za každou informaci!

155 slov
1.6 minut čtení
5. 12. 2023
Tereza Pražáková

Jo, vzácný kaktus se dá sehnat různě. Zkus nějaké specializované zahradnictví, co mají kaktusy a sukulenty. Například v Brně nebo Praze bys mohl najít nějaké obchody, co se na to zaměřují. Taky doporučuji kouknout na Facebook, tam jsou skupiny zaměřený na kaktusy a rostliny, kde lidi prodávají a vyměňují vzácný kousky. Na lokálních trzích nebo výstavách kaktusů se dá hodně objevit, většinou tam mají i raritní druhy. Jinak pěstování vzácných kaktusů může být někdy složitější, ale pokud dodržíš základní pravidla, neměl bys mít problém. Hlavně to nepřelévat a mít je na sluníčku. Hodně štěstí s hledáním!

96 slov
1 minut čtení
4. 7. 2024
Jarmila Burešová

Zkus se podívat na specializovaný kaktusářské obchody nebo zahradnictví, co se zaměřují na sukulenty a vzácné druhy. Občas mají v nabídce fakt zajímavé kousky. Další možnost je zjistit, jestli se u vás konají výstavy kaktusů – tam můžeš narazit na sběratele nebo prodejce, co mají něco unikátního. Na Facebooku existují skupiny zaměřené na pěstování kaktusů, kde lidi prodávají a vyměňují rostliny, což může být super příležitost. Co se týká pěstování vzácných kaktusů, některé druhy jsou náročnější, ale většinu zvládne i začátečník, když dodržíš základní péči. Držím palce s hledáním!

89 slov
0.9 minut čtení
8. 8. 2024
Vladimíra Chalupová
Meskalin.cz/Články/Nejvzácnější kaktusy
Kde najít nejvzácnější kaktusy a jak se o ně postarat?Objevte nejvzácnější kaktusy, naučte se, jak je pečovat a kde je sehnat. Tento průvodce vás provede světem kaktusů a jejich údržby.
1000 slov
10 minut čtení
6. 9. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky