Jak mám pěstovat kaktusy, aby hezky rostly?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s pěstováním kaktusů. Chci, aby se mi hezky rozrůstaly a vypadaly zdravě, ale mám z toho docela strach. Mám doma pár kousků, které jsem si pořídil na trhu, ale nevím, jak o ně správně pečovat. Jaká je nejlepší půda pro kaktusy? Mám je dávat do nějakého speciálního květináče nebo stačí normální? A co zalévání? Četla jsem, že to nesmí být moc často, ale kolikrát za týden bych to měla dělat? A když už se dostaneme k slunečnímu svitu, tak mám je mít na přímém slunci nebo spíše ve stínu? Vydržela bych to s nimi třeba na balkoně nebo by se tam moc pálily? Taky jsem slyšela něco o hnojení, ale nevím, jakou směs bych měla použít a kdy je nejvhodnější období na hnojení. Je lepší sehnat nějaké organické hnojivo nebo to můžou být i chemické přípravky? Mám pocit, že dělám něco špatně, protože některé kaktusy vypadají dost unaveně a já bych je ráda viděla v plné kráse. Někdy se mi dokonce zdá, že jim žloutnou ramena – je to normální? Co s tím mohu dělat? Jak poznám, že mají dostatek vody nebo naopak už jsou přelité? Zkrátka, co bych měla vědět jako začátečník v pěstování kaktusů, abych jim mohla poskytnout tu nejlepší péči? Díky moc za všechny rady!