Meskalin.cz/Fórum/Kde sehnat krásné sukulenty v Brně?

Kde sehnat krásné sukulenty v Brně?

Sníte o tom, že byste si domů přinesli nějaké krásné sukulenty, ale vůbec nevíte, kde začít? Žijete v Brně a máte pocit, že se vám zatím nedaří najít ty pravé kousky? Ráda bych se s vámi podělila o své touhy a možná i zkušenosti. Všude kolem mě vidím lidi, kteří mají nádherné rostliny, a já bych hrozně ráda měla doma ty své. Mám ráda sukulenty pro jejich rozmanitost a jedinečnost, ale jak je sehnat? Zkoušela jsem místní zahradnictví a květinářství, ale buď neměli to, co hledám, nebo ceny byly vyšší než jsem očekávala. Kde se tedy dají najít krásné a zdravé sukulenty v Brně? Někdo mi říkal o různých trzích s rostlinami, které se konají jednou za čas. Měli byste nějaké tipy na konkrétní místa nebo obchody, které by mohly mít široký výběr sukulentů? Jaké jsou vaše zkušenosti? Mohli byste doporučit nějaké specializované obchody, které nabízejí vzácnější druhy? A co třeba online obchody? Je vůbec možné objednat nějaké raritní sukulenty přes internet v Česku? Jaké máte zkušenosti s kupováním rostlin online? Doufám, že mi pomůžete najít tu správnou cestu k mým vysněným rostlinkám! Děkuji předem za rady a tipy!

189 slov
1.9 minut čtení
31. 12. 2023
Jitka Musilová

Nejlepší místa na sukulenty v Brně? Tak zkus pár věcí. Určitě se koukni do Zahradnictví Školka v Žabovřeskách, mají tam slušný výběr. Pak je tu ještě Květy Kvasnička, tam jsem viděl super kousky. Občas bývá trh na Moraváku, to jsou pecky, ale musíš tam dorazit brzo, jinak nic nezůstane. Zkus taky online obchody jako je Rostliny-z-venkovu, mají raritní sukulenty a většinou pošlou v pohodě. Já jsem takhle objednával a všechno došlo v pořádku. Tak držím palce s hledáním!

78 slov
0.8 minut čtení
11. 6. 2024
Radek Janků

Tak hele, jestli hledáš sukulenty v Brně, doporučuju mrknout do Zahradnictví Kytice, tam mají docela slušný výběr a ceny nejsou tak šílený. Pak je tu taky květinářství Flora, tam můžeš najít nějaký hezký kousky. Co se týče trhů, tak se občas konají v Brně různý trhy s rostlinama, třeba na Zelným trhu nebo na Špitálce. Zkus se podívat na Facebooku nebo Instagramu, občas tam inzerujou akce. Ohledně online nákupů - já jsem zkoušel nakupovat na různých eshopech a většinou to bylo v pohodě, ale chce to dávat pozor na recenze a kvalitu. Měli bys zkusit třeba Plantum nebo Kaktusářství, mají i raritnější druhy. Tak hodně štěstí v shánění tvojí sukulentové zahrádky!

111 slov
1.1 minut čtení
12. 10. 2023
Jaroslava Šafaříková
Meskalin.cz/Články/Sukulenty pro začátečníky
Nejlepší sukulenty pro začátečníky: Začněte s těmito nenáročnými rostlinamiObjevte nejlepší sukulenty, které jsou ideální pro začátečníky. Tento článek vám představí odolné a snadno pečující rostliny, které obohatí vaše bydle...
1000 slov
10 minut čtení
25. 11. 2022
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky