Meskalin.cz/Fórum/Jaký je nejlepší prostor pro sukulenty v bytě?

Jaký je nejlepší prostor pro sukulenty v bytě?

Přemýšlím, jaké místo v bytě by bylo pro moje sukulenty to pravé. Mám jich už pár a chci, aby se jim dařilo co nejlépe. Zkoušel jsem je umístit na okenní parapet, ale bojím se, že na přímém slunci by mohly trpět. Na druhou stranu, pokud je dám moc daleko od okna, tak zase nedostanou dostatek světla, a to určitě není dobré. Jak to vlastně ideálně zkombinovat? Myslím si, že sukulenty potřebují hodně světla, ale zajímal by mě názor někoho zkušenějšího. Co říkáte na umělé osvětlení? Mohlo by to fungovat jako alternativa? A co teplota? Mám je raději na teplejších místech, nebo je lepší chladnější prostor? Jsem docela zmatený a rád bych věděl, jaký prostor by byl pro tyto rostliny nejlepší. Někdo z vás má nějaké tipy nebo doporučení, kde umístit sukulenty v bytě, aby prospívaly? Díky moc za rady!

139 slov
1.4 minut čtení
19. 4. 2022
Eva Jonášová

Takže, sukulenty mají rády slunce, to je pravda, ale moc přímého slunce může být problém. Ideální místo je takové, kde mají dostatek světla, ale ne úplně pod přímými paprsky celý den. Zkus je dát na okenní parapet, ale tak, aby měly nějakou ochranu před poledním sluncem, třeba pomocí závěsů nebo žaluzie. Umělé osvětlení je super alternativa, hlavně v zimě, když slunce není. Existují speciální LED lampy pro rostliny, které by mohly fungovat dobře. Co se teploty týče, sukulenty preferují teplejší místa, ale ne extrémy. Takže taková pokojová teplota je ideální. A nezapomeň na dobré odvodnění – to je klíčový faktor! Držím palce!

102 slov
1 minut čtení
20. 8. 2021
Viktor Vávra

Sukulenty fakt milujou světlo, ale nesnášejí přímé slunce, obzvlášť v horkých letních dnech. Zkus je dát na místo, kde mají dostatek rozptýleného světla, třeba blízko okna, ale ne přímo na parapet. Můžeš je zkusit i na stole nebo polici kousek od okna. Umělé osvětlení je super varianta, pokud máš tmavší místnost. LED lampy s plným spektrem můžou udělat divy. Co se teploty týče, sukulenty mají rády teplo, takže ideálně kolem 20-25 °C. Ale pozor na průvany a extrémní chlad! Když najdeš to správné místo, tak by měly být spokojené a krásně růst.

92 slov
0.9 minut čtení
11. 12. 2022
Lukáš Kopecký
Meskalin.cz/Články/Sukulenty pro začátečníky
Jak vybrat ideální stanoviště pro sukulenty ve vašem domověPraktické rady, jak zařídit správné podmínky pro růst sukulentů v interiéru, včetně osvětlení a teploty.
1000 slov
10 minut čtení
12. 5. 2020
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky