Můžu pěstovat kaktusy hydroponicky?
Zajímám se o kaktusy a slyšel jsem, že je možné je pěstovat hydroponicky, ale nejsem si úplně jistý, jak to vlastně funguje. Je pravda, že kaktusy obvykle potřebují půdu a nějakou tu zálivku, ale co když bych je zkusil bez zeminy? Může to být pro ně výhodné? Jaké hydroponické systémy by byly vhodné pro kaktusy? Mám pocit, že by to mohlo být zajímavé, obzvlášť pokud bych chtěl mít čistější a jednodušší způsob pěstování. A co pamětihodnosti kaktusů jako jsou jejich kořeny? Nebudou trpět, když je dám do vody nebo jiného média bez půdy? A co živiny? Jakým způsobem bych měl dodávat kaktusům všechny potřebné prvky při hydroponickém pěstování? Existuje nějaká specifická směs živin pro kaktusy v hydroponii, nebo mohu použít to, co se běžně používá pro jiné rostliny? Vím, že kaktusy mají specifické potřeby na světlo a vlhkost, takže jak bych měl přizpůsobit podmínky pro hydroponické pěstování? Doufám, že mi někdo poradí, jestli je to vůbec možné a jak na to. Jednoduše mě zajímá, jestli se dá pěstování kaktusů touto metodou vůbec zvládnout.