Proč mi rostliny v hydroponii umírají?
Mám doma několik rostlin, které jsem se rozhodl pěstovat metodou hydroponie, a poslední dobou se mi nedaří. Začalo to, když jsem si pořídil nějaké exotické druhy, které byly prý ideální pro tento systém. Jenže teď vidím, jak postupně umírají a já nevím proč. Nejdřív jsem si myslel, že je to jen přechodné, ale čím víc se snažím, tím hůř to vypadá. Zjistil jsem, že některé mají žloutnoucí listy, jiné dokonce shazují listy úplně. Je to normální? Možná dělám něco špatně? Zkoušel jsem různé živiny a měnil jsem poměr vody a živin, ale pořád nic. Jakou vodu vlastně používat? Dešťová nebo třeba destilovaná? A co pH? Někde jsem četl, že by mělo být kolem 6-6,5, ale já to měřím a stejně to nevypadá dobře. Pak jsou tu ještě světelné podmínky – mám to mít na přímém slunci nebo spíš ve stínu? Možná je problém v teplotě? Bylo by fajn vědět i to, jak často bych měl měnit vodu a jestli je potřeba ji nějak okyselovat. Mám pocit, že se v tomhle systému moc nevyznám a každá rada by mi mohla pomoct. Takže pokud někdo máte zkušenosti s hydroponickým pěstováním a víte, co by mohlo být špatně, budu moc vděčný za jakékoliv tipy či rady. Díky moc!