Co dělat, když mají rostliny na listech skvrny?
Mám problém se svými rostlinami, a to konkrétně s tím, že na listech se mi objevují podivné skvrny. Nejspíš to není normální, protože jsem si nevšiml, že by se něco takového dřív dělo. Jsou to kaktusy a sukulenty, které jsem si pořídil nedávno a mám pocit, že se o ně snažím pečovat tak, jak se má. Vždycky jsem slyšel, že skvrny na listech mohou znamenat nějaké onemocnění nebo napadení škůdci, ale nejsem si jistý. Ty skvrny jsou dost tmavé a některé vypadají jako by se rozšiřovaly. Zkoušel jsem je umýt, ale zdá se, že to moc nepomohlo. Možná je to způsobeno příliš velkým množstvím slunce? Nebo je to naopak nedostatek světla? A co hnojivo? Používám hnojivo každé dva týdny, ale teď si nejsem jistý, jestli je to správně. Rád bych věděl, zda někdo z vás zažil něco podobného a jak jste s tím nakonec naložili. Jaké kroky jste podnikli, abyste vyřešili tento problém? Měli jste někdy úspěch s nějakými domácími metodami nebo jste museli použít speciální přípravky? Co byste doporučili jako první krok při odhalování příčiny těchto skvrn? Jsem opravdu nervózní, protože nechci přijít o své milované rostliny a rád bych je zachránil dřív než bude pozdě.